Vind wat je
zoekt

Oxycodon en alcohol

Gevaarlijke combinatie

Oxycodon is een medicijn dat onder de opioïden valt. Het medicijn wordt gebruikt om matige tot ernstige pijn te behandelen. Oxycodon en alcohol gaan niet goed samen. Beide middelen hebben een verdovend effect op het centrale zenuwstelsel en kunnen daardoor elkaars werking versterken. Ook kunnen beide middelen verslavend zijn.

Slik jij oxycodon en lukt het niet om te stoppen met alcohol? Voor veel mensen met een drankprobleem is een behandeling van alcoholisme in een kliniek de beste oplossing. Fundamentum is volledig gespecialiseerd in (alcohol)detox. In onze kliniek in Margraten kick jij in alle rust in een veilige omgeving af van je alcoholverslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Oxycodon- en alcoholgebruik

Oxycodon en alcohol, mag dat? Het antwoord is simpel: nee. Als je start met het gebruik van oxycodon is het verstandig om te stoppen met alcohol. Alcohol versterkt het versuffende effect dat oxycodon heeft. Vooral bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden of tijdens autorijden is de combinatie oxycodon en alcohol gevaarlijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje. De combinatie oxycodon en alcohol drinken brengt ook andere ernstige gevaren met zich mee, zoals ademhalingsproblemen en zelfs de dood.

Combinatie oxycodon en alcohol

Een ander risico van gecombineerd oxycodon- en alcoholgebruik is dat beide middelen verslavend zijn. Het gebruik van oxycodon en alcohol kan ook zorgen voor tolerantie. Je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Het gevaar hiervan is overdosering en zelfs de dood. Het is daarom belangrijk om oxycodon alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en om alcoholgebruik daarbij te vermijden.

Wat mag niet met oxycodon?

Het medicijn is effectief bij pijnverlichting, maar er zijn ook een aantal dingen die niet goed samengaan met oxycodon. Ten eerste mag oxycodon niet worden gebruikt door personen die allergisch zijn voor opioïden. Het mag ook niet worden gebruikt door mensen met ernstige ademhalingsproblemen, zoals astma. Verder mag oxycodon niet worden gecombineerd met andere medicijnen die het centrale zenuwstelsel onderdrukken, zoals slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen. Tot slot mag oxycodon niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Afkicken van alcohol

Gebruik jij oxycodon en alcohol samen? En wil je hier graag mee stoppen? Met behulp van een detoxbehandeling bij Fundamentum reken jij definitief af met je drankverslaving. Wacht niet langer en bel ons vandaag nog op 0800 2345 800. Dan maken we gelijk een afspraak voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800