Vind wat je
zoekt

Relatie verbreken met alcoholist

Trek de grens

Een alcoholprobleem kan veel invloed hebben op een relatie. Met een alcoholist leven is complex en kan gevoelens van twijfel geven over de toekomst. Wel of niet de relatie beëindigen? Alcoholist zijn is immers geen keus, maar een ziekte. Hoe kun je afstand nemen van een alcoholist? Of hoe kun je een relatie hebben met een alcoholist?

Een alcoholverslaving is heel ingrijpend voor zowel de verslaafde zelf, als voor zijn of haar naasten. Bij Fundamentum helpen we verslaafden onder deskundige begeleiding met het zetten van de eerste stap naar herstel van alcoholverslaving. Dit doen we met een detox, een behandeling waar wij experts in zijn. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Relatie met alcoholist

Een alcoholverslaving kan erin sluipen en langzaam de overhand krijgen. Het besluit om een relatie te verbreken met een alcoholist neem je dan ook niet zomaar. Als je drinkt, heb je een verminderd beoordelingsvermogen en kunnen dingen als impulsief gedrag, prikkelbaarheid en agressie voorkomen. Als partner herken je de trucjes van een alcoholist, waardoor er afstand ontstaat in jullie relatie. En erover praten zorgt vaak vooral voor ruzie. Tegelijkertijd voel je je ook verantwoordelijk om de problemen op te lossen en zie je niet alleen de alcoholist, maar ook de persoon achter de verslaving.

Alcoholist in slachtofferrol

In een relatie met een alcoholist kan het ook moeilijk zijn voor de partner als een alcoholist in een slachtofferrol blijft hangen. Diegene blijft klagen over de omstandigheden en zoekt excuses om maar geen verantwoordelijkheid te nemen voor het alcoholmisbruik. Om die slachtofferrol te doorbreken en het alcoholprobleem aan te pakken, is meestal professionele hulp nodig.

Afstand nemen van alcoholist

Het erkennen van een alcoholprobleem is belangrijke stap richting het overwinnen van een verslaving. Daarnaast moet iemand bereid zijn om hulp te accepteren. Als dit allemaal niet gebeurt, is het soms beter om (tijdelijk) afstand te nemen van een alcoholist. Dit is soms de beste manier om iemand te helpen en om ervoor te zorgen dat je er zelf niet aan onderdoor gaat. Als de situatie niet verbetert, kan je uiteindelijk besluiten om voorgoed de relatie te verbreken met een alcoholist.

Fundamentum helpt bij alcoholverslaving

Denk jij erover om je relatie te verbreken met een alcoholist als er niets verandert aan de situatie? Fundamentum is dé specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. In zo´n twee weken helpen onze deskundigen bij het lichamelijk afkicken van alcohol. Daarnaast bieden wij psychologische ondersteuning, zodat het ook lukt om van de alcohol af te blijven. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op 0800 2345 800 en plan een intakegesprek in.
☎ Bel 0800 - 2345 800