Vind wat je
zoekt

Ritalin snuiven

Het effect

Ritalin is een merknaam voor een medicijn dat wordt gegeven aan kinderen en jongeren met een aandachtstoornis of slaapzucht. Het middel helpt ze om zich beter te concentreren. Ook gebruiken mensen zonder deze stoornis Ritalin. Vaak met het doel om uren wakker te blijven. Meestal hebben ze voorheen coke of speed gebruikt en willen nu liever een ‘lichtere’ drugs nemen. Kun je Ritalin snuiven en is Ritalin snuiven verslavend?

Denk jij dat je verslaafd bent aan Ritalin? Afkicken hoef je niet alleen te doen. Onze deskundigen helpen je graag met detoxbehandelingen. Kom hiervoor naar onze kliniek in Margraten, Limburg. In een veilige omgeving kick je in een tot twee weken lichamelijk af van drugs. Samen met ons werk je aan de start van een gezond leven. Bel ons voor een eerste gesprek 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Kan je Ritalin snuiven?

Je kunt Ritalin op verschillende manieren innemen. In de meeste gevallen gebruiken mensen het door Ritalin in pilvorm te slikken. Kan je Ritalin snuiven? Dat is minder geschikt. Bij Ritalin snuiven lost het middel niet makkelijk op in je neusslijmvlies, waardoor het niet goed in je bloed terechtkomt.

Het effect van Ritalin snuiven

Het effect van Ritalin snuiven is hetzelfde als bij het slikken: je kunt je beter concentreren en dat slapen wordt moeilijker. Je blijft dus langer wakker en actief. Vandaar dat sommige mensen het ook gebruiken om een avondje door te halen, tijdens het studeren voor een examen, overwerk of uitgaan.

Is Ritalin gevaarlijk?

Ritalin is gevaarlijk, omdat je eraan verslaafd kunt raken. Vooral als je Ritalin samen gebruikt met alcohol of andere drugs. Verder kun je aan Ritalin snuiven een chronische verkoudheid en chronische ontsteking aan je luchtwegen overhouden. Neusbloedingen en zweren in je neus komen ook vaak voor en de kans is groot dat je smaak en reuk achteruitgaan. Ritalin is niet dodelijk.

Ritalin snuiven verslavend

Is Ritalin snuiven verslavend? Ja, je kunt hier verslaafd aan raken. Helemaal als je dat al lang doet of het combineert met alcohol. Alcohol versterkt namelijk de effecten van Ritalin op het zenuwstelsel, zoals rusteloosheid, wanen en hallucinaties, maar maskeert ze ook. Dat komt doordat er door alcohol meer methylfenaat, een van de werkende stoffen in Ritalin, in je bloed komt. Dit zorgt er weer voor dat je eerder dronken wordt en je emoties minder goed onder controle hebt. Door de combinatie van het versterken en maskeren van de effecten van Ritalin ligt een overdosis en een verslaving gemakkelijk op de loer.

Ritalin snuiven en ADD

Mensen met ADD of ADHD zijn verslavingsgevoeliger dan mensen zonder ADD of ADHD. Dat komt doordat het beloningssysteem in de hersenen minder goed werkt. Vaak gaan zij dan op zoek naar iets om toch dat goede gevoel te krijgen. Drugs en alcohol worden dan heel aantrekkelijk voor je. Ritalin snuiven en ADD of ADHD is dus een risico.

Stoppen met Ritalin snuiven bij Fundamentum

Ben je verslaafd aan Ritalin snuiven, dan is het belangrijk om te stoppen. Doet dat dan met onze hulp. Want bij Fundamentum kun je rekenen op de begeleiding van een team medisch deskundigen. Zij weten precies wat je nodig hebt tijdens onze detoxbehandelingen. Wij geloven dat iedereen kan afkicken, jij ook. Dus bel ons meteen voor een eerste gesprek op 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800