Vind wat je
zoekt

Safehouse Nederland

Duurzaam herstel

Na je verblijf in de afkickkliniek ben je weer helemaal clean. Je bent geen slaaf meer van het middel dat jou al geruime tijd in de ban had. Daar mag je best trots op zijn. Toch breekt er nu een moeilijke tijd aan, want hoe ga je hier mee om als je weer terugkeert in de maatschappij?

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Van afkickkliniek naar een safehouse Nederland

In een afkickkliniek ga je onder deskundige begeleiding een einde maken aan je verslaving. Zodra je de kliniek helemaal clean verlaat, moet je weer op eigen benen staan. Om de overgang van de veilige omgeving van een afkickkliniek naar de maatschappij met al zijn verleidingen zo goed mogelijk te laten verlopen, biedt een safehouse je de mogelijkheid om je optimaal voor te bereiden op een zelfstandig bestaan.

Begeleid wonen

Safehouses in Nederland zijn een veilige plek waar je als ex-verslaafde enige tijd begeleid kunt wonen. Zo’n tussenstap kan nodig zijn om weer controle te krijgen over je leven. Dat kan op het gebied van financiën en huisvesting zijn, maar bijvoorbeeld ook om sociale relaties opnieuw op te bouwen en in alle rust te werken aan jouw persoonlijke doelen.

Duurzaam herstel in safehouses Nederland

Verspreid over Nederland vind je verschillende safehouses. Zij hebben allemaal hetzelfde doel: duurzaam herstel. Dat wil zeggen, de kans op terugval uitsluiten. Je bent clean en wil dat ook blijven. Tijdelijk begeleid wonen na een opname in een afkickkliniek blijkt uitstekend te werken. Je leert hoe je moet omgaan met verleidingen en hoe je deze zoveel mogelijk kunt voorkomen. Het draagt dan ook zeker bij aan een duurzaam herstel.

Kosten safehouse

In tegenstelling tot een afkickkliniek wordt een verblijf in een van de safe houses in Nederland niet vergoed door je ziektekostenverzekering. Wel kun je een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zodat jouw verblijf voor een belangrijk deel wordt vergoed.

Wil je afkicken en daarna naar een safe house? We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Je kunt Fundamentum altijd benaderen voor advies. Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800