Vind wat je
zoekt

Neusschot weg door snuiven

Neus doet pijn na coke

Cocaïne is net als speed een drugs die door de neus gesnoven wordt. Het is een zware drugs die niet alleen slecht is voor je lichaam, maar vooral ook voor je neus. Door gebruik vernauwen de vaten in je neus. Hierdoor kan er niet genoeg bloed naar de cellen in het neusslijmvlies. Onvoldoende bloed betekent onvoldoende zuurstof. Dat zorgt voor ontstoken slijmvlies, wat erg pijnlijk kan zijn. Een ontstoken neus produceert extra slijm: gebruikers krijgen last van een loopneus. Dat heet ook wel Colombiaanse verkoudheid.

Heb jij last van je neus door het snuiven van coke en zoek je hulp om ermee te stoppen? Fundamentum is expert op het gebied van detoxbehandelingen. Wij helpen je om binnen twee weken lichamelijk af te kicken van cocaïne. Zet een eerste stap naar een leven zonder cocaïne. Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Neusschot weg door snuiven

Het neusschot weg door snuiven? Ja, bij veel en overmatig gebruik van cocaïne kan het zelfs zijn dat de gebruiker het neusschot verliest. Na jaren cocaïnegebruik komt het soms voor dat kraakbeen verdwijnt. Omdat vaten vernauwen en er minder bloed naartoe kan, kan kraakbeen afsterven. De bijtende chemicaliën in cocaïne versnellen dat proces. Dit kan zorgen voor gaten in je tussenschot in je neus en in sommige gevallen is het neusschot weg door snuiven. Wie verslaafd is aan coke, wil er snel vanaf. Gelukkig kun je bij Fundamentum onder professionele begeleiding afkicken.

Wondjes in neus door snuiven

Als je coke snuift, raakt het slijmvlies in je neus geïrriteerd of ontstoken. Dat kan niet alleen zorgen voor gaten in het tussenschot, maar ook tot wondjes en korsten door coke. Daarom doet je neus pijn na coke. Maar cokegebruik kan nog meer vervelende bijwerkingen hebben. Verkoudheidsklachten als keelpijn komen na coke ook regelmatig voor. De cocaïne kan in je voorhoofdholte terechtkomen waardoor je last krijgt van hoofdpijn. Als je langdurig coke gebruikt kun je slechter gaan ruiken of je reuk zelfs helemaal verliezen.

De beste oplossing om van al deze problemen af te zijn is natuurlijk stoppen met coke. Zoek hiervoor altijd professionele hulp. Er zijn naast stoppen met cokesnuiven nog een aantal andere tips die helpen bij een pijnlijke en geïrriteerde neus:

  • Gebruik een neusspray met spoelzout. Zo spoel je vuil en pollen uit je neus, waardoor je vrijer ademt; 
  • Gebruik een vette neuszalf. Door de antibacteriële werking nemen ontstekingen af; 
  • Peuter je wel eens in je neus? Probeer dit zo min mogelijk te doen. 

Kom van je cokeverslaving af bij Fundamentum

Bij Fundamentum ontgiften we je lichaam middels onze detox behandeling. Je kickt dan lichamelijk af van coke, de eerste stap naar herstel. Als je erachter komt dat je verslaafd bent, is het nog niet te laat. Realisatie is een belangrijk begin. Een detoxbehandeling bij Fundamentum is een goede volgende stap. Een opname in onze kliniek kan het hele jaar door. Neem contact op door te bellen naar 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan. Je kunt snel terecht en de behandeling wordt door de basisverzekering vergoed (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800