Vind wat je
zoekt

Stiekem drinken

Teken van verslaving

Als je merkt dat mensen in je omgeving regelmatig stiekem drinken, kan dat een teken zijn dat ze verslaafd zijn aan alcohol. Stiekem drinken is namelijk één van de kenmerken van alcoholisme. Als je een keer iemand betrapt op stiekem drinken, hoeft er nog niks aan de hand te zijn. Maar als je vaker merkt dat jijzelf of iemand anders stiekem alcohol drinken, is er misschien meer aan de hand. Dan is het verstandig om de hulp van deskundigen in te schakelen. Op deze pagina lees je meer over alcoholismekenmerken zoals stiekem drinken en waarom alcoholisten stiekem drinken.

Wil je stoppen met alcohol? Bij Fundamentum helpen we verslaafden onder deskundige begeleiding met het zetten van de eerste stap naar herstel van alcoholverslaving. Dit doen we met een detox waarbij je lichaam ontgift wordt, de behandeling waar wij experts in zijn. Meld je nu aan voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcoholverslaving? Dit zijn de kenmerken

Stiekem drinken is een van de kenmerken van een alcoholverslaving. Als alcoholist wil je voorkomen dat je omgeving doorheeft dat er iets aan de hand is. Daarom ga je stiekem alcohol drinken. Er hoeft niet meteen iets aan de hand te zijn als je een keer lege flessen of blikjes alcohol tegenkomt. Maar als je het vaker merkt, kun je te maken hebben met alcoholisme. Ook als je een alcoholgeur ruikt op een ongebruikelijk moment, bijvoorbeeld op een doordeweekse ochtend, ben je misschien een alcoholverslaving op het spoor. Maak je je zorgen of jij of iemand in je omgeving verslaafd is aan alcohol? Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

  • Stiekem drinken.  
  • Liegen over alcoholgebruik. 
  • Een alcoholgeur verspreiden op ongebruikelijke momenten. 
  • Lege flessen of blikjes alcohol vinden. 
  • Verantwoordelijkheden verwaarlozen. 
  • Ontkennend of boos reageren bij confrontatie.

Wanneer ben je een alcoholist?

Stiekem drinken is een symptoom van een groter probleem. Voor wie alcoholgebruik overgaat in lichamelijke afhankelijkheid, is alcoholist. Stiekem drinken is dan een van de kenmerken, maar vaak zijn er meer aanwijzingen, zoals hierboven genoemd. Als je vermoedt dat jij of iemand in je omgeving verslaafd is, schakel dan hulp in. Als je stopt met alcohol kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen als spierpijn, misselijkheid, zweten of slapeloosheid. Het is moeilijk om daar alleen doorheen te gaan.

Stoppen met alcohol

Als je je zorgen maakt over je alcoholgebruik, zoek dan hulp. Langdurig gebruik kan verslavend zijn en het kan moeilijk zijn om er alleen vanaf te komen. Fundamentum helpt graag en is dé specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bij ons kun je in alle rust afkicken in de heuvelachtige omgeving van Limburg. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op 0800 2345 800 om een intakegesprek te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800