Vind wat je
zoekt

Stoned zijn

Wat is dat?

Stoned zijn betekent dat na het gebruik van cannabis je je sloom en loom voelt. Wat het verder met je doet, is dat je lichaam zwaar voelt en je vooral zin hebt om in je bed te liggen. Je kunt stoned worden van zowel hasj als wiet.

Ben jij het stoned zijn zat en wil je afkicken van drugs? Onze deskundigen helpen je graag bij het stoppen met drugs. In onze kliniek in Margraten, Limburg bieden we een veilige omgeving om af te kicken en je leven weer gezond op te pakken. Wacht niet, bel ons meteen voor een eerste gesprek op 0800 2345 800.

➤ Doe de blowentest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Verschil tussen stoned en high zijn

Stoned zijn en high zijn worden nog weleens door elkaar gehaald. Toch zijn deze ervaringen niet hetzelfde. Het verschil tussen stoned en high zijn, is dat als je high bent je je opgewekt en actief voelt. Lachkicks, paranoia en angst komen ook vaak voor. Ben je stoned, dan voel je je juist veelal sloom en slaperig. Je hele lichaam is ontspannen en het lijkt wel alsof de tijd stilstaat. High en stoned zijn kunnen tegelijk voorkomen, maar meestal overheerst een van beide. Dat is afhankelijk van je gevoeligheid, maar ook van de soort cannabis die je gebruikt. Hoe hoger het percentage THC in de cannabis hoe sterker de effecten.

Hoelang duurt stoned zijn?

Hoelang stoned zijn duurt, hangt af de drug die je hebt genomen, de hoeveelheid en de sterkte van de drug. Rook je bijvoorbeeld hasj of wiet, dan voel je de effecten soms twee tot vier uur lang. Eet je het, dan kun je wel vier tot zes uur stoned zijn.

Fases van stoned zijn

Er zijn drie fases van stoned zijn. Of je ze allemaal ervaart, is afhankelijk van de soort drugs en de hoeveelheid die je inneemt. De eerste fase is meestal een gevoel van opwinding en euforie. Je voelt je vol zelfvertrouwen en creativiteit. In de tweede fase begin je je loom en slaperig te voelen. Ook zijn je zintuigen gevoeliger: kleuren, geluiden en smaken ervaar je intenser. De derde fase van stoned zijn is de gevaarlijkste fase. Je hebt dan moeite met rechtop staan, voelt je duizelig en je lichamelijke coördinatie is een stuk minder goed. Hierdoor kunnen sneller ongelukken ontstaan.

Effecten stoned zijn op de langere termijn

De effecten van stoned zijn gaan verder dan alleen maar sloom en loom zijn. Er kunnen ook negatieve gevoelens opduiken in de dagen of weken nadat je hebt gebruikt. Je hoeft dan nog niet eens opnieuw gebruikt hebben. Deze negatieve effecten zijn gevoelens van angst, paniek en somberheid. Maar ook onrust, verwardheid en zelfs hallucinaties. Dit wordt ook wel ‘flippen’ of een ‘bad trip’ genoemd.

Veilig en anoniem afkicken van wiet en hasj

Ben je verslaafd aan cannabis? Zelf stoppen met wiet en hasj is moeilijk. In onze kliniek in Limburg begeleiden onze medisch specialisten je tijdens deze moeilijke periode. Onze detoxbehandelingen duren ongeveer twee weken en aansluitend bereid je je voor op een leven zonder drugs. Dat gebeurt allemaal anoniem en in een veilige omgeving. Wil jij ook hulp bij het afkicken? Bel meteen voor een eerste gesprek: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800