Vind wat je
zoekt

Sumatriptan verslavend

Medicatie bij migraine

Sumatriptan helpt tegen migraine. Bij overmatig gebruik kan sumatriptan verslavend werken. Dat is het geval als je in een vicieuze cirkel terecht komt waarin je continu naar het middel grijpt zodra de hoofdpijn opkomt en je meer gebruikt dan is voorgeschreven.

Fundamentum biedt hulp bij verslavingen aan alcohol, drugs en medicijnen. Wij bieden een detoxbehandeling die jouw lichaam volledig ontdoet van giftige stoffen. Meer weten over detox? Je leest er alles over in onze kennisbank. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Sumatriptan en migraine

Migraine is geen pretje. De pijn in je hoofd kan zo heftig zijn dat het vrijwel onmogelijk is om normaal te functioneren. Wie lijdt aan migraine is dan ook gebaat bij een middel dat de pijn snel vermindert. Dat doet sumatriptan zowel bij migraine als clusterhoofdpijn. Het is daarbij wel van belang om het medicijn direct te nemen zodra de hoofdpijn opkomt.

Sumatriptan injectie

Sumatriptan kan op verschillende manieren worden ingenomen: als tablet, zetpil of neusspray. Ook een sumatriptan injectie behoort tot de mogelijkheden. Dat laatste werkt het snelst. Binnen 10 tot 15 minuten neemt de pijn af of verdwijnt volledig. Bij orale inname of via de neus duurt het zo’n 30 tot 60 minuten voordat er verlichting van de pijn optreedt. Je mag maximaal twee keer per 24 uur een sumatriptan injectie zetten.

Sumatriptan bijwerkingen

Duizeligheid en vermoeidheid komen regelmatig voor. Andere sumatriptan bijwerkingen zijn maagdarmklachten en een beklemd gevoeld op de borst, ledematen of in de keel. Een bloedneus of brandend gevoel na gebruik van neusspray en pijn op de plek van de injectie komen ook voor.

Sumatriptan verslavend?

Officieel wordt sumatriptan niet als verslavend gezien. Toch kan er sprake zijn van een verslavend patroon. Dat ontstaat als je steeds weer naar het middel grijpt en er een vicieuze cirkel ontstaat van migraine naar sumatriptan naar migraine. Schaamte en de wil om normaal te functioneren kunnen ten grondslag liggen aan zo’n verslaving.

Heb jij problemen met medicijnen? Neem contact met ons op. We zijn 24/7 bereikbaar op nummer 0800-2345 800.
☎ Bel nu met een deskundige