Vind wat je
zoekt

Valium kruidvat

Zonder recept

Slaap- en kalmeringsmiddelen worden benzodiazepines of benzo’s genoemd. Deze worden onder verschillende merknamen verkocht. Een van die merken is Valium. Kruidvat verkoopt geen Valium, omdat Valium niet vrij verkrijgbaar is. Dit geldt voor alle vormen van benzodiazepinen, waaronder Valium. Etos is ook een drogisterij en verkoopt daarom, net als Kruidvat, geen Valium. Zonder recept kun je bij Nederlandse drogistrijen alleen terecht voor zogenaamde zelfzorgmedicijnen. Waarom is Valium niet vrij verkrijgbaar en is Valium hetzelfde als diazepam?

Kun jij niet meer zonder Valium en is het een verslaving geworden? Daar hoef je je niet voor te schamen. Ook niet als het om een verslaving aan andere benzo’s gaat. Er zijn altijd manieren om van je verslaving af te komen. Fundamentum helpt je daar graag bij. Wij bieden detoxbehandelingen om je lichaam te ontgiften en de eerste stappen te zetten naar een verslavingsvrij leven. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Valium zonder recept

Valium wordt voorgeschreven door een arts als daar een reden voor is. Veelvoorkomende redenen zijn ernstige slaapproblemen (als gevolg van stress), een depressie of angstgevoelens. Je krijg dan een bepaalde dosis voorgeschreven die je zelf bij de apotheek kunt ophalen. Het is niet zo dat Valium vrij verkrijgbaar is en je kunt dus niet aan Valium zonder recept komen.

Valium kopen

In de apotheek kun je Valium kopen en ophalen, maar dus alleen met een verwijzing van je eigen dokter of huisarts. Drogisterijen zoals Kruidvat en Etos verkopen dan ook geen Valium. De reden dat Valium alleen op recept te verkrijgen is, is omdat Valium een opiaat is. Een opiaat is een sterke pijnstiller met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met opium. Opium is een verboden en zeer verslavend middel en mag daarom alleen worden gebruikt in de geneesmiddelenindustrie. Het zou voor de volksgezondheid te gevaarlijk zijn om een medicijn met opium (zoals Valium) vrij verkrijgbaar te laten zijn.

Is Valium hetzelfde als diazepam?

Diazepam is een geneesmiddel behorend tot de benzodiazepinen. Dit is de overkoepelende groep waartoe de zogenaamde pammetjes vallen. Pammetjes is een onschuldige bijnaam voor alle niet zo onschuldige medicijnen binnen de groep benzodiazepinen. Vaak eindigen deze geneesmiddelen met het woord pam, zoals diazepam. Valium is dan weer een van de vele merknamen van diazepam. Je kunt dus zeggen dat Valium hetzelfde is als diazepam. 

Professionele begeleiding bij Fundamentum

en dan is het lastig om te stoppen. Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan hulp bieden. Je lichaam wordt in gemiddeld twee weken ontgift en je krijgt alle professionele begeleiding die nodig is. De behandeling wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (behalve het eigen risico). Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800