Vind wat je
zoekt

Wanneer moet ik mij laten opnemen

Bij verslaving?

Als je te maken hebt met een drugs- of alcoholverslaving, kan het antwoord op de vraag ‘Wanneer moet ik mij laten opnemen bij een verslaving’ levensveranderend zijn. Dat je je dit afvraagt is een goed teken, want je realiseert je waarschijnlijk dat je met een verslaving te maken hebt en nu of in de nabije toekomst actie moet ondernemen. Een verslaving is een ingewikkeld probleem dat je niet altijd op eigen kracht overwint. Meestal is professionele hulp nodig en jezelf laten opnemen kan het verschil maken. Maar hoe zit dat precies? Wanneer moet je je laten opnemen?

Wil je je laten opnemen omdat je een verslaving hebt waar je vanaf wilt? Je kunt terecht bij Fundamentum. Wij bieden detoxbehandelingen om je lichaam te ontgiften. Tijdens je herstel krijg je altijd ondersteuning van medische professionals. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Verschillende verslavingen

Een verslaving kan veel verschillende vormen aannemen. Het kan gaan om alcohol, drugs zoals cocaïne of xtc, maar ook kalmeer- en slaapmedicatie zoals Xanax en Valium (benzodiazepinen). Daarnaast kan het ook gaan om gedragsverslavingen zoals gokken of internetgebruik. De sleutel tot herstel begint met herkennen dat je een probleem hebt en weten dat je dit niet alleen hoeft aan te pakken.

Waarom moet ik mij laten opnemen?

De beslissing maken om je te laten opnemen kan lastig zijn. Het is een drempel die je over moet, maar je laten opnemen bij een verslaving heeft vele voordelen.

  • Het biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar je kunt werken aan je herstel. Dit is belangrijk omdat de verleiding om te gebruiken of terug te vallen vaak sterker is als je in je vertrouwde omgeving bent; 
  • Professionele behandelingen zijn over het algemeen effectiever dan wanneer je dit zelf doet, zonder hulp. Je krijgt toegang tot deskundige hulpverleners en behandelingen die specifiek zijn ontworpen om verslaving aan te pakken. Deze aanpak bevordert herstel op een effectieve manier en minimaliseert de kans op een terugval. 
  • Een opnameprogramma biedt structuur en routine, wat kan helpen om bepaalde gewoonten te doorbreken. Het kan je ook leren omgaan met stress en triggers op een gezonde manier, zodat je beter voorbereid bent om nuchter te blijven wanneer je weer thuis bent.  

Jezelf laten opnemen bij een verslaving is een moedige en belangrijke stap op weg naar herstel. Het betekent erkennen dat je hulp nodig hebt en (laat zien) dat je bereid bent om de ondersteuning te aanvaarden die je verdient. Het is een teken van kracht, niet van zwakte. Dus, vraag jij je af of en wanneer je je moet laten opnemen bij een verslaving? Onthoud dan dat het nooit te vroeg of te laat is om hulp te zoeken en aan je herstel te werken. 

Detoxbehandeling bij Fundamentum

De gevaren van alcohol, drugs en medicatie worden helaas vaak onderschat. Het is makkelijk te verkrijgen, maar er vanaf komen is lastig. Als je een verslaving hebt waar je hulp bij nodig hebt kun je terecht bij Fundamentum. In een veilige omgeving begin je met een detoxbehandeling die ongeveer een tot twee weken duurt. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800