Vind wat je
zoekt

Wat doet cocaïne met je

De werking en invloed

Word je weleens in de verleiding gebracht om cocaïne te gebruiken? Of doe je dat al, maar heb je eigenlijk geen idee wat de werking van cocaïne is en wat er dan gebeurt in je lichaam en hersenen? Dan zal jij vast een antwoord willen op de vraag: wat doet cocaïne met je?

Wie cocaïne gebruikt, kan snel verslaafd raken. Je snuift steeds meer en steeds vaker. Als je daarmee wilt stoppen, moet je eerst je lichaam ontgiften. Daarvoor is een detox bij Fundamentum een uitstekende optie. Bel ons voor een intake.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is de werking van cocaïne?

Cocaïne is oorspronkelijk afkomstig van de cocaplant uit Zuid-Amerika. De indianen in de Andes kauwen al eeuwenlang op de cocabladeren of maken er thee van. Het geeft extra energie en werkt goed tegen hoogteziekte. Cocaïne is een chemisch aftreksel van die cocabladeren waardoor er een sterk geconcentreerd poeder ontstaat dat je kunt opsnuiven. Cocaïne veroorzaakt een kortstondige kick waarin je je euforisch en energiek voelt

Wat doet cocaïne met je hersenen?

Zodra de coke via het bloed in je hersenen komt, zorgt het voor een extra toename van onder andere dopamine, adrenaline en serotonine. Dat heeft tot gevolg dat je meer energie krijgt, het beloningssysteem in je hersenen wordt geprikkeld en je stemming positief wordt beïnvloed. De werking van cocaïne is van korte duur. Na ongeveer een half uur verdwijnen de effecten. Om het beloningssysteem te blijven prikkelen, nemen gebruikers keer op keer een nieuwe snuif coke.

Wat doet cocaïne met je karakter?

Cocaïne creëert de illusie dat je alles en iedereen aankunt. Sommige mensen praten een stuk makkelijker en kennen geen verlegenheid meer. Ook kan het de nodige onzekerheid wegnemen. Daardoor kan coke aanvoelen als een wondermiddel. Een overdosis ligt dan ook op de loer. Dit kan van invloed zijn op de zenuwen in je hersenen. Je gedraagt je steeds vaker egocentrisch, kil en arrogant.

Afkicken van cocaïne bij Fundamentum

Weet jij wat cocaïne met je doet, heb je je gebruik niet meer in de hand en trek je de conclusie dat de positieve effecten niet opwegen tegen de negatieve? Kies voor een detox bij Fundamentum. Bel naar 0800 2345 800 en plan nu een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800