Vind wat je
zoekt

XTC-kater

Lees er hier meer over

De XTC-kater kan heftig aankomen. Misschien herken je het wel: op de avond zelf zit je vol energie, ben je opgewekt en heb je het gevoel de wereld aan te kunnen. Jammer genoeg zijn de dagen erna minder aangenaam. Je bent moe, somber en niet vooruit te branden. Je hebt nergens zin in. Alle vrolijkheid en energie die je ervaarde tijdens het gebruik, is nu ver te zoeken. De XTC-kater heeft je goed te pakken.

Gebruik jij regelmatig XTC en merk je dat deze drug jouw leven beïnvloedt? Wacht niet langer en trek aan de bel. Bij Fundamentum zet jij in een veilige, rustige omgeving de eerste stap naar herstel van je XTC-verslaving. Neem 7 dagen per week en 365 dagen per jaar contact met ons op voor een intakegesprek.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

XTC dip

Veel XTC-gebruikers hebben last van een XTC-kater. En niet zomaar een kater. De XTC-dip kan je soms dagen tot weken in de weg zitten. Meestal ervaar je de eerste dag na het gebruik van XTC vooral lichamelijke klachten. Je voelt je uitgeput en hebt last van je spieren. XTC zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen en dat je spieren zich continu aanspannen. Sommige mensen ervaren ook spanning in hun gezicht, met name in de kaken. Dit kan de volgende dagen veel ongemak veroorzaken.

Het zwaarste deel van de XTC-kater komt meestal de tweede of derde dag na de avond van gebruik. Deze klachten worden als het heftigst ervaren door veel XTC-gebruikers. Tijdens deze XTC-dip (ook wel ‘dinsdagdip’) zijn de lichamelijke klachten vaak verminderd, maar ervaar je vooral mentale klachten. Door het gebruik van XTC geeft je lichaam in één keer veel serotonine af. Dit stofje zorgt ervoor dat jij je tijdens het gebruik vrolijk en energiek voelt. Maar naderhand is dit gelukshormoon op. Serotonine speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit, stemming, eetlust en geheugen. De volgende klachten ervaren veel XTC-gebruikers tijdens een dip:

  • Angstgevoelens;
  • Nergens zin in hebben;
  • Moeite met concentreren;
  • Negatief denken;
  • Snel geïrriteerd.

Hoofdpijn na XTC

Heb je hoofdpijn na XTC? Dat is niet vreemd. Door het gebruik van deze drug worden er allerlei stofjes in je hersenen aangewakkerd, dus je hoofd moet ontzettend hard werken. De hoofdpijn kan ook worden veroorzaakt door spierspanning en vernauwde bloedvaten. Dit zijn bijwerkingen van de XTC. Als je de volgende dag last hebt van een XTC kater met hoofdpijn, is hydrateren heel belangrijk. Je hebt veel van je lichaam gevraagd en je reserves zijn op. Je lichaam heeft tijd nodig om deze reserves weer aan te vullen.

☎ Bel nu met een deskundige