Vind wat je
zoekt

Zelf stoppen met alcohol

Lees er hier meer over

Als je voor een langere tijd op dagelijkse basis alcohol drinkt, bestaat de kans dat je er klaar mee bent. Klaar met alle lichamelijke klachten die je door het drinken ervaart. En klaar met de negatieve gevoelens. Je wilt zelf stoppen met alcohol en gaat op zoek naar praktische tips. Maar is dat wel een goed idee? Het antwoord is simpel: nee.

Dat je wilt stoppen met alcohol is op zich heel goed, maar zélf stoppen met alcohol is een minder goed plan. Als je een alcoholverslaving hebt en plotseling stopt met drinken, krijg je last van ontwenningsverschijnselen. Deze klachten kunnen heftig, gevaarlijk en soms zelfs levensbedreigend zijn. Zoek daarom altijd hulp als je zelf wilt stoppen met alcohol. Fundamentum is er voor jou om samen de eerste stap te zetten naar een alcoholvrij leven. Omdat we werken met ervaringsdeskundigen, begrijpen we jouw situatie als geen ander. Bereik ons dag en nacht, 365 dagen per jaar. Neem contact op en plan een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Stoppen met alcohol: effecten per dag

Als je stopt met alcohol na een langere tijd dagelijks drinken, merk je meteen dat het effect heeft op je lichaam. Je lichaam is begonnen met afkicken. Het is namelijk gewend geraakt aan de hoeveelheid alcohol dat het dagelijks binnenkreeg, maar ineens neemt deze hoeveelheid af. Je lichaam moet wennen aan die verandering. Wat voor merkbare gevolgen kun je verwachten bij stoppen met alcohol? Effecten kunnen per dag verschillen, maar je kunt binnen 24 uur al last krijgen van de eerste ontwenningsverschijnselen. Dit zijn de meest voorkomende symptomen die je vlak na het stoppen kunt ervaren:

 • Angst en rusteloosheid
 • Slecht slapen
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Hyperventilatie
 • Trillen en zweten
 • Hartkloppingen
 • Duizeligheid
 • Humeurigheid

 

Tips stoppen met alcohol drinken

Op internet vind je allerlei tips om zelf te stoppen met alcohol. Van geen alcohol meer in huis halen tot het vermijden van sociale gelegenheden zodat je niet in de verleiding komt. Maar de beste tip? Stoppen met alcohol drinken door professionele hulp. Zelf stoppen met alcohol is namelijk niet verstandig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Vooral als je denkt dat je een ernstige verslaving aan alcohol hebt. In plaats van zelf stoppen met alcohol, kies je bij Fundamentum voor de juiste hulp waarmee jij van je alcoholverslaving af kunt komen.

Fundamentum helpt jou snel en veilig afkicken van alcohol

Wil jij zelf stoppen met alcohol? We raden altijd aan om professionele hulp die je op een verantwoorde en veilige manier verder helpt tijdens het afkicken. Fundamentum is dé specialist in het uitvoeren van korte detoxbehandelingen. Dit doen we altijd onder de beste begeleiding, met 24 uurs toezicht. En wist je dat een behandeling bij ons volledig vergoed wordt? Gun jezelf deze detox en zet een effectieve stap naar een vrij leven zonder alcohol. Bij Fundamentum ben je in goede handen. Neem vandaag nog contact op voor een intakegesprek.

☎ Bel 0800 - 2345 800