Vind wat je
zoekt

Zelfhulpgroep alcohol

Helpend bij verslaving

Bij een zelfhulpgroep voor alcoholisme komt een groep mensen samen om elkaar te ondersteunen bij het herstellen van een alcoholverslaving. De groep biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin je openlijk over je problemen kan praten.

Als je van je alcoholverslaving wilt afkomen, ben je bij Fundamentum aan het juiste adres. Met behulp van onze detoxbehandeling zet jij de stap naar herstel van jouw drankverslaving. Voor je herstel is het ook aan te raden om bij een zelfhulpgroep voor alcohol aan te sluiten.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een zelfhulpgroep?

Een zelfhulpgroep is een groep waarin lotgenoten met elkaar in gesprek gaan. Er bestaan verschillende soorten zelfhulpgroepen. Naast een zelfhulpgroep alcohol en een zelfhulpgroep drugs, bestaan er ook groepen voor gezondheidsproblemen, gokverslavingen, financiële problemen en nog veel meer. Tijdens een bijeenkomst praat je over je ervaringen, vind je herkenning bij elkaar en krijg je tips hoe om te gaan met de dingen waar je tegenaan loopt. Een zelfhulpgroep kan een goede steun in de rug zijn in je herstelproces.

Zelfhulpgroep voor alcoholisme

Bij een zelfhulpgroep voor alcoholverslaafden kom je met lotgenoten samen om elkaar te ondersteunen bij het overwinnen van een alcoholverslaving. In een veilige omgeving deel je je ervaringen met alcoholisme en kun je luisteren naar de verhalen van anderen die met dezelfde problemen worstelen. Door deze gesprekken kun je nieuwe manieren vinden om je verslaving te overwinnen. De groep kan ook helpen bij het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en isolatie die vaak samengaan met alcoholisme.

Zelfhulpgroep alcoholisten

Probeer je van je alcoholverslaving af te komen? Een verslaving gaat nooit helemaal weg. Je moet dan ook altijd alert zijn op een terugval. Het bezoeken van een zelfhulpgroep is vaak essentieel voor volledig herstel. Er zijn groepen in verschillende vormen en maten. Iedere zelfhulpgroep heeft een eigen benadering om mensen te helpen hun verslaving te overwinnen. De meest bekende zelfhulpgroep voor alcoholisme is Alcoholics Anonymous (AA).

Hulp bij een alcoholverslaving

Wil jij graag een punt zetten achter je alcoholverslaving? Een detoxbehandeling onder begeleiding van professionals bij Fundamentum helpt je daarbij. Wij raden het aan om na je detoxbehandeling ook naar een zelfhulpgroep alcohol toe te gaan. Deze groepen zijn niet verbonden aan Fundamentum, maar we verwijzen je graag door. Bel naar 0800 2345 800 voor het plannen van een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800