Vind wat je
zoekt

Zopiclon bijwerkingen

Slaapmedicatie

Je hoeft niet lang te googelen om te weten dat het vrij gemakkelijk is om het slaapmiddel zopiclon te kopen zonder recept. Het wordt overal aangeboden op het internet. Dat gebeurt ondanks het feit dat zopiclon bijwerkingen heeft en verslavend kan zijn. Daarnaast kan zopiclon voor gewichtstoename zorgen. We zoomen in op zopiclon en vertellen je meer over de bijwerkingen van zopiclon.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips over afbouwen van medicatie:
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het ├ęcht helemaal gratis.

Fundamentum detox

Mensen die regelmatig slaapmedicatie gebruiken, vinden het vaak lastig om hiermee te stoppen. Geldt dat ook voor jou? Neem contact met ons op. Fundamentum biedt een detoxbehandeling voor een verslaving aan benzodiazepinen en aanverwante middelen. Tel: 0800 2345 800.

Wat is zopiclon?

Zopiclon is een synthetisch slaapmiddel dat bekend is onder de merknaam Imovane. Het is geschikt voor kortdurende behandelingen van slapeloosheid en ernstige slaapstoornissen. Zopiclon is een non-benzodiazepine. Dit wil zeggen dat het slaapmiddel vrijwel dezelfde werking heeft als benzodiazepines zoals lorazepam of oxazepam, maar het op moleculair niveau niet als een benzodiazepine wordt beschouwd. Ondanks dit technische verschil zijn er wel overeenkomsten als het gaat om de bijwerkingen en de kans op verslaving.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Welke zopiclon bijwerkingen?

Bijwerkingen van zopiclon die regelmatig voorkomen zijn sufheid, slaperigheid overdag, een droge mond en een bittere smaak. Minder vaak komt geheugenverlies, duizeligheid en maag- en darmklachten zoals misselijkheid, diarree en verstopping voor. Het gebruik van dit slaapmiddel kan ook de eetlust bevorderen waardoor zopiclon gewichtstoename tot gevolg kan hebben.

Zopiclon verslaving

Het gebruik van zopiclon is bedoeld voor kortstondig gebruik van een paar dagen tot enkele weken. Helaas geldt voor veel slaapmiddelen dat als je eenmaal gestart bent, het vaak moeilijk is om te stoppen. Gewenning treedt snel op. Je hebt steeds meer nodig voor het gewenste effect. Ook psychisch kun je afhankelijk worden van slaapmedicatie. Het feit dat je bij een online apotheek zopiclon kunt kopen zonder recept maakt het voor gebruikers er niet makkelijker op om te stoppen.

Stoppen met zopiclon? Kies voor een detox bij Fundamentum. Bel voor een intake: 0800 2345 800.