Vind wat je
zoekt

Misselijk door alcohol

Vervelende bijwerking

Dat alcohol slecht is voor je lichaam, weten de meeste mensen wel. En heb je veel gedronken, dan geeft je lichaam duidelijk aan dat het hier niet blij mee is. De dag na het drinken kun je erge hoofdpijn krijgen, misselijk zijn en zelfs moeten overgeven. Maar waarom word je misselijk door alcohol en hoe kun je het voorkomen?

Heb jij het gevoel dat je niet meer kunt stoppen met drinken en ben je helemaal klaar met de misselijkheid door alcohol? Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Bij Fundamentum zet je de eerste stap richting een verslavingsvrij leven. Bel dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur met onze Intake Office en plan een eerste gesprek.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Misselijk en overgeven door alcohol: oorzaken

Alcohol is een giftige stof en je lichaam doet er van nature alles aan om deze stof zo snel mogelijk af te breken. Je lichaam is dus hard aan het werk, waardoor je verschillende klachten kunt krijgen. Misselijkheid door alcohol komt veel voor en het kan meerdere oorzaken hebben. Drink je bijvoorbeeld te snel, dan kan je lichaam de alcohol niet snel genoeg afbreken en verwerken. Hierdoor kun je misselijk worden. Daarnaast is alcohol een irriterende stof voor je maag en dit kan er ook voor zorgen dat je misselijk wordt en, als je pech hebt, moet overgeven.

Hoelang blijf je overgeven na alcohol?

Sommige mensen moeten een paar uur nadat ze hebben gedronken al overgeven, terwijl anderen pas misselijk zijn door alcohol na het slapen. Hoelang het duurt tot je je weer beter voelt varieert van persoon tot persoon en hangt af van een aantal dingen. Bijvoorbeeld hoeveel alcohol je hebt gedronken, hoe snel je hebt gedronken en of je hebt gedronken op een lege maag. De meeste mensen voelen zich uiterlijk 24 uur na het drinken niet meer misselijk, maar het kan ook zijn dat je twee dagen misselijk blijft door alcohol.

Misselijk door alcohol? De beste tip is om niet te drinken

Ben je benieuwd wat je moet eten en drinken na het overgeven van drank? Als je misselijk bent door alcohol en tips wilt om van je misselijkheid af te komen, weet dan dat de beste tip is om van drank af te blijven. Alcohol is een aanslag op je lichaam en het is heel verslavend. Alcoholverslaving is zelfs de meest voorkomende verslaving in Nederland. Overgeven door alcohol voorkomen, doe je het beste door helemaal niet te drinken.

Afkicken van alcohol bij Fundamentum

Ben jij vaak misselijk door alcohol? Misschien ben je verslaafd en lukt het je niet meer om te stoppen. Bij Fundamentum ben je aan het juiste adres. In onze kliniek in Margraten behandelen we alcoholverslaving effectief door middel van een korte detoxbehandeling. Een detox duurt ongeveer een tot twee weken. Wij helpen je gedurende de detox door de zware periode van ontwenning heen. Nadat je je lichaam hebt ontgift, ben je klaar voor een geschikte vervolgbehandeling om voor altijd van je verslaving af te komen. Je staat er niet alleen voor. Bel vandaag nog naar 0800 2345 800 en plan jouw intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800