Vind wat je
zoekt

Invloed van alcohol

op spieren en gewrichten

Alcohol is een giftige stof die in alle hoeveelheden slecht is voor je lichaam. Het drinken van alcohol heeft verschillende negatieve effecten, zoals hoofdpijn, misselijkheid en enorme dorst. Daarnaast kan overmatig alcoholgebruik voor pijn in spieren en gewrichten zorgen. Vochtgebrek en een verstoring van testosteron en cortisol zorgen ervoor dat je lichaam minder eiwitten opneemt en je spieren minder goed groeien. Ook worden belangrijke vitamines en mineralen uit het lichaam onttrokken.

Alcohol tast je hele lichaam aan. Wil je alcohol graag uit je leven bannen? Ga de uitdaging aan en neem contact op met Fundamentum, dé specialist in het uitvoeren van detoxbehandelingen.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcohol en stijve spieren

Alcohol de grootste vijand van je spieren en gewrichten. Een effect van het drinken van alcohol is dat je spieren minder snel herstellen. Een belangrijk deel van je spierherstel vindt plaats tijdens je slaap. Alcohol verstoort dit en zorgt ervoor dat de stofjes testosteron en het stresshormoon cortisol niet in balans zijn.

Heb jij weleens pijn in je spieren en gewrichten door alcohol? Dat kan, want een ander effect van alcohol op spieren is dat ze sneller verzuren, dat geeft het branderige en pijnlijke gevoel in je spieren. Hoe kan dit? Tijdens het sporten maken je spieren melkzuur aan. Normaal gesproken breekt je lever deze stof af. Maar als dit orgaan al bezig is de alcohol af te breken, kan het de melkzuur niet afbreken en krijg je verzuring en spierpijn. Verzuurde spieren raken sneller overbelast en zijn daardoor gevoeliger voor blessures.

Kom van je drankverslaving af bij Fundamentum

We kunnen concluderen dat de invloed van alcohol op spieren en gewrichten niet goed is. Drink je regelmatig grote hoeveelheden alcohol, dan heb je vast weleens lastig gehad van stijve spieren. Het beste advies voor je gezondheid is om helemaal geen alcohol te drinken. Met een detoxbehandeling bij Fundamentum zorgen wij er samen voor dat er geen plek meer is voor verdovende middelen in jouw leven. Bel tussen 7.00 en 22.00 uur naar 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan.
☎ Bel 0800 - 2345 800