Vind wat je
zoekt

Stoppen met drinken

Ook jij kan dit

Stoppen met drinken is goed mogelijk. Ook als je zwaar verslaafd bent. Fundamentum helpt je van je alcoholverslaving af met een unieke detox behandeling.

Wil jij stoppen met drinken? Maar weet je niet hoe? Zoek je hier hulp bij? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag van je verslaving af. Je bereikt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch op nummer 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Stoppen met alcohol tips

Als je in een fase bent beland waarin je iedere dag alcohol drinkt, kijk je vast weleens naar jezelf in de spiegel en vraag je je af hoe je kunt stoppen met drinken. Je ziet dat er verandering moet komen in jouw drinkgedrag, maar een antwoord op de vraag wanneer je een alcoholist bent, heb je ook niet een-twee-drie voorhanden. Zo kun je niet doorgaan, dat weet je wel. Hoe pak je dit aan? Hier volgen enkele stoppen met alcohol tips:

  • Breng je drankgebruik in kaart. Houd bij hoeveel en op welke momenten van de dag je drinkt. Uit je onderzoek kun je vervolgens zelf conclusies trekken.
  • Bepaal een maximum en houd je daaraan. Het is een eerste stap om je drankgebruik onder controle krijgen.
  • Bedenk wat de voordelen zijn als je niet drinkt en hoe dat jouw leven kan veranderen. Het kan helpen om dit voor jezelf te noteren.
  • Volg een anoniem zelfhulpprogramma op het internet. Misschien is dat voor jou al voldoende om te stoppen met drinken.
  • Zoek professionele hulp als je geen uitweg ziet. Je bent niet verloren, maar hebt behoefte aan deskundige hulp. Daar hoef je je absoluut niet voor te schamen.

Hoe lang duurt ontwenning alcohol?

Stoppen met drinken gaat gepaard met ontwenningsverschijnselen. Hoe lang deze duren, is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid alcohol en het aantal jaren dat je hebt gedronken. Vooral de eerste drie dagen kun je last hebben van (heftige) afkickverschijnselen. Fundamentum biedt een detox die gemiddeld 2 weken duurt waarbij je medisch begeleid wordt door een deskundig team. Je lichaam is daarna weer helemaal schoon.

Stoppen met drinken? Je kunt het! Neem vandaag nog contact met ons op
☎ Bel 0800 - 2345 800