Vind wat je
zoekt

Lorazepam en alcohol dodelijk

Hulp bij verslaving

Lorazepam is een medicijn om angst en slapeloosheid te behandelen. Het middel wordt alleen door een arts voorgeschreven. Alcohol drinken met een voorgeschreven medicijn zoals Lorazepam wordt vrijwel altijd afgeraden. Als je lorazepam en alcohol combineert, kan dit ernstige ademhalingsproblemen, een langzame hartslag en een coma veroorzaken. Weinig mensen weten dat de combinatie van lorazepam en alcohol dodelijk kan zijn. Wanneer is die combinatie dodelijk en wat gebeurt er bij een overdosis lorazepam en alcohol?

Heb je een medicijn- en/of een alcoholverslaving? Een detoxbehandeling bij Fundamentum is jouw eerste stap naar een drugsvrij leven. Neem contact op via 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lorazepam en alcohol bijwerkingen

Lorazepam en alcohol zijn middelen die allebei verdovend en versuffend werken. Gebruik lorazepam en alcohol nooit tegelijk. Beide middelen versterken elkaar enorm. Je kunt je suf voelen, maar ook moeite hebben met bewegen en verward raken van lorazepam en alcohol. Bijwerkingen van deze combinatie kunnen grote gevolgen hebben. Denk aan het verhoogd risico op ongelukken en verwondingen, omdat je minder goed nadenkt en beweegt. Bovendien is een lage hartslag een veelvoorkomende bijwerking van lorazepam en alcohol. Dodelijke gevolgen zijn zeldzaam, maar het komt wel degelijk voor. Je kunt namelijk bewusteloos raken en zelfs een hartstilstand krijgen.

Overdosis lorazepam en alcohol

Als je te veel lorazepam inneemt en dit combineert met alcohol, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Je bloeddruk daalt, je kunt ademhalingsproblemen krijgen en in slaap vallen of bewusteloos raken. In sommige gevallen is een overdosis lorazepam en alcohol dodelijk. Bijvoorbeeld als je een hartstilstand krijgt. Neem alleen de voorgeschreven dosis lorazepam en drink geen alcohol tijdens het gebruik ervan. Als je denkt dat je te veel lorazepam hebt ingenomen of als je je zorgen maakt over de effecten van lorazepam in combinatie met alcohol, zoek dan meteen medische hulp. Je gezondheid en veiligheid zijn altijd het belangrijkst.

Zet een streep door je verslaving bij Fundamentum

Het gebruik van Lorazepam en alcohol kan dus dodelijk zijn. Kun jij er niet mee stoppen? Neem contact op met Fundamentum als je van je medicijn- of alcoholverslaving af wilt. Wij kunnen je helpen. Tijdens de detoxbehandeling krijg je altijd de professionele begeleiding die je nodig hebt. Na afloop voel je je mentaal en lichamelijk beter en sterker. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen. De behandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekering (op je eigen risico na).
☎ Bel 0800 - 2345 800