Vind wat je
zoekt

Wat zijn benzo´s?

Slaap- en kalmeringsmiddelen

Benzo´s is een afkorting van het woord benzodiazepines. Maar wat zijn benzo’s, drugs? Benzodiazepinen zijn een groep medicijnen die spierverslappend en rustgevend werken. De ene benzo helpt beter bij angsten, de andere wordt eerder voorgeschreven bij paniekaanvallen of kortdurende slaapproblemen. Benzo’s zijn de meest voorgeschreven medicijnen in Nederland. Bij langer gebruik kunnen ze zeer verslavend zijn.

Ben jij afhankelijk geworden van het gebruik van benzodiazepines en wil je hiermee stoppen? Bij Fundamentum helpen we je onder begeleiding van een team van medisch specialisten veilig afkicken. Er is altijd een oplossing. Bel nog vandaag voor een intake met 0800 2345 800.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn de effecten van benzo’s?

De meest voorkomende effecten van benzo’s zijn vermoeidheid, een suf gevoel en slaperigheid. Hierdoor kun je je minder goed concentreren en minder goed dingen onthouden. Ze verslappen je spieren, waardoor vooral ouderen makkelijker vallen. Andere effecten van benzo’s die veel voorkomen zijn verwardheid, irritaties, nachtmerries en minder goed slapen. Benzo’s zijn erg verslavend en stoppen is moeilijk.

Slaappillen temazepam

Temazepam is een benzodiazepine en helpt bij slapeloosheid en tijdens een psychose. Gebruik je deze slaappillen dagelijks of langer dan twee weken, dan kun je zowel lichamelijk als geestelijk verslaafd raken. Je hebt er steeds meer van nodig. Ook kun je deze slaappillen beter niet met andere middelen zoals alcohol innemen. De lichamelijke en geestelijke effecten van temazepam en alcohol worden dan versterkt.

Stoppen met slaappillen

Heb jij het idee dat je niet zonder temazepam of een ander slaapmiddel kan? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent geraakt aan deze medicijnen. Stoppen met slaappillen als temazepam is moeilijk en mag je niet zelfstandig doen, dit kan zeer gevaarlijk zijn. Stoppen met slaappillen gaat in stapjes en onder begeleiding van een arts.

Afkicken van benzo’s bij Fundamentum

Met onze detoxbehandelingen helpen we je niet alleen bij het afkicken van je verslaving, maar leren we je weer een gezond en nuchter leven op te bouwen, zonder benzo’s. Tijdens de detoxbehandeling werk je in een periode van een tot twee weken aan het ontgiften van je lichaam. Anoniem en in een veilige omgeving, in de prachtige heuvels van Limburg. We staan voor je klaar om je door deze moeilijke periode te helpen. Bel ons op 0800 2345 800 en prik een datum voor je intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800