Vind wat je
zoekt

Nachtzweten alcohol

Een mogelijke bijwerking

Nachtzweten kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder alcoholconsumptie. Wanneer je alcohol drinkt, krijg je het vaak erg warm. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam weer afkoelt.

Heb je last van nachtzweten? Alcohol kan een oorzaak zijn. Stoppen met alcohol helpt. Fundamentum is er voor jou om samen de eerste stap te zetten naar een alcoholvrij leven. Wij zijn gespecialiseerd in detoxbehandelingen waarin je lichaam wordt ontgift, een eerste stap om te stoppen met alcohol.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Zweten door alcohol

Door alcohol ga je meer zweten. Hierdoor kun je last krijgen van een sterkere lichaamsgeur. Hoe komt het dat je na alcohol gaat zweten? Alcohol zorgt voor verwijding van de bloedvaten onder de huid. Je lichaam is hierdoor minder goed in staat om je lichaamstemperatuur te controleren. Je krijgt het warm, waardoor je begint te zweten. Door zweten probeert je lichaam je temperatuur weer naar beneden te krijgen.

Nachtzweten door alcohol

Maar waarom gebeurt het zweten voornamelijk in de nacht? Je gaat niet per se meer zweten door alcohol in de nacht. Wel komt het vaker voor dat je ’s nachts zweet door alcohol dan overdag. Dit komt omdat mensen vaker ’s avonds drinken. Drink je overdag, dan ga je overdag ook meer zweten.

Alcohol en nachtelijk zweten

Alcohol en zweten is een veelvoorkomende combinatie. Ook nachtzweten als gevolg van alcoholgebruik is een probleem dat veel mensen ervaren. Ons lichaam ziet alcohol als een gifstof. Na het drinken van alcohol werkt je lichaam hard om de alcohol af te voeren via de lever, urine en zweet. Heb je last van nachtzweten als gevolg van alcoholgebruik, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het beste is om geen alcohol meer te drinken. Vermijd ook andere stimulerende middelen zoals cafeïne en nicotine voor het slapen gaan.

Stoppen met alcohol

Heb je wel eens gemerkt dat je overmatig gaat zweten door alcohol? Zet de eerste stap naar herstel en kies voor een leven zonder alcohol. Professionele begeleiding bij het stoppen met alcohol is erg belangrijk. Bel 0800 2345 800 en ontdek de voordelen van een detoxbehandeling bij Fundamentum. Bij Fundamentum kun je in alle rust afkicken en kun je rekenen op de steun en begeleiding van ons medisch team.
☎ Bel 0800 - 2345 800