Vind wat je
zoekt

Overmatig alcoholgebruik

Wat houdt dat in?

Wat is overmatig alcoholgebruik? We spreken van overmatig alcoholgebruik bij meer dan veertien glazen per week voor vrouwen en meer dan 21 glazen per week voor mannen. De risico’s van overmatig alcoholgebruik zijn behoorlijk groot. Zware drinkers hebben bijvoorbeeld een verhoogde kans op verslaving en de gezondheid van een gebruiker komt in gevaar. Maar dat niet alleen. Ook op mentaal, sociaal en financieel vlak kan de gebruiker, en daarbij zijn of haar dierbaren, problemen ervaren.

Wil je van jouw verslaving af? Dan kan Fundamentum je helpen. Met onze korte detoxbehandelingen ontgiften we jouw lichaam. We hebben daar een veilige omgeving gecreëerd om van je verslaving af te komen, met onder andere 24 uur per dag begeleiding door onze specialisten. Nieuwsgierig geworden? Via telefoonnummer 0800 2345 800 maak je een afspraak voor een eerste intake. Maak een begin aan een verslavingsvrij leven.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Risico’s van overmatig alcoholgebruik

De gevolgen van overmatig alcoholgebruik kunnen behoorlijk groot zijn. Te veel alcohol drinken is slecht voor je gezondheid en wie te veel drinkt kan verslaafd raken. Daarnaast heb je een groter risico om ziek te worden. Overmatig alcoholgebruik kan ook invloed hebben op het dagelijks functioneren, bijvoorbeeld op het werk. Gebruikers vergeten afspraken, halen deadlines niet en worden in het ergste geval zelfs ontslagen. Maar ook de gevolgen voor de sociale omgeving kunnen groot zijn. Wie te veel drinkt kan sneller agressief worden, impulsief handelen en dingen zeggen of doen waar diegene later spijt van heeft.

Klachten bij overmatig alcoholgebruik

Te veel alcohol zorgt daarnaast ook voor fysieke ongemakken. Voorbeelden van lichamelijke klachten bij overmatig alcoholgebruik zijn:

  • Hoge bloeddruk; 
  • Hartritmestoornissen; 
  • Nierfalen; 
  • Maagvliesontsteking; 
  • Verhoogde kans op kanker. 

Hulp bij overmatig alcoholgebruik

Wil jij stoppen met alcohol maar weet je niet waar je moet beginnen? Fundamentum is specialist in korte detoxbehandelingen om je lichaam volledig vrij te maken van de gifstoffen die je door overmatig alcoholgebruik binnen hebt gekregen. Op die manier helpen we je om in gemiddeld twee weken lichamelijk af te kicken van je verslaving. Door te bellen naar 0800 2345 800 maak je een afspraak voor een intake. Het mooie is dat je bij ons al snel terecht kunt. Twijfel je nog over de kosten? De basisverzekering vergoedt de behandeling (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800