Vind wat je
zoekt

Oxycontin kopen

Alleen met recept

Oxycontin is een merknaam van de pijnstiller oxycodon. Dit medicijn wordt gegeven aan mensen met veel pijn, bijvoorbeeld na een zware operatie of bij pijn bij kanker. Het medicijn is een opiaat en staat op de opiumlijst. Oxycontin kopen kan dus niet bij de drogist. Lees verder om te weten te komen of Oxycontin verslavend is en wat bij Oxycontin de effecten zijn.

Een verslaving wil je het liefst zo snel mogelijk achter je laten. Kun jij niet meer zonder zware pijnstillers zoals Oxycontin? Fundamentum helpt je met de eerste stappen richting een leven zonder medicijnverslaving. Met een detoxbehandeling wordt je lichaam ontgift. Zie het als een reset voor lichaam. Bij Fundamentum ondersteunen professionals je door je detox heen en adviseren we je over een vervolgbehandeling om voorgoed te stoppen met Oxycontin. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Oxycontin bestellen zonder recept

Oxycontin is een zwaar medicijn en is opgenomen in de Opiumwet. Dat betekent dat oxycontin kopen niet overal mogelijk is. Het medicijn wordt alleen voorgeschreven door een arts, dus Oxycontin bestellen zonder recept kan in Nederland niet. Na het krijgen van het doktersrecept haal je het medicijn op bij een apotheek. Bij een drogisterij kun je geen Oxycodon kopen. Kruidvat of Etos verkopen dan ook geen oxycodon in de winkel.

Wat is het verschil tussen Oxycontin en oxycodon?

Oxycontin en oxycodon klinken hetzelfde en zijn dat in feite ook. Toch zijn er twee belangrijke verschillen. Het verschil tussen Oxycontin en oxycodon is de merknaam en de werkzame stof. Oxycontin is de pijnstiller (de merknaam) waar het actieve bestandsdeel oxycodon (de stof) in zit. Het andere verschil tussen Oxycontin en oxycodon is de werkingsduur. Oxycodon werkt gemiddeld vijf tot zes uur. Oxycontin werkt bijna dubbel zo lang door vertraagde afgifte; twaalf uur gemiddeld.

Is Oxycontin verslavend?

Oxycontin is een opiaat. Opiaten is een groep stoffen met dezelfde werking als de zeer zware en verslavende drug opium. Daarnaast is Oxycontin twee keer zo sterk als morfine. Kort gebruik van Oxycontin geeft meestal weinig verslavingsrisico’s. Gebruik je Oxycontin langdurig en intensief, dan is Oxycontin verslavend.

Oxycontin: effecten

De functie van Oxycontin is pijnbestrijding. Het is een sterk medicijn waar je bijwerkingen van kunt krijgen. Sterke medicatie wordt niet zomaar gegeven. Het wordt voorgeschreven voor patiënten die niet of nauwelijks reageren op minder sterke pijnstillers, zoals paracetamol. Pas dan kan worden besloten om over te gaan op Oxycontin. Effecten die horen bij het gebruik van Oxycontin zijn onder andere:

 • Duizeligheid; 
 • Misselijkheid; 
 • Sufheid; 
 • Obstipatie; 
 • Droge mond; 
 • Verminderde eetlust; 
 • Hoofdpijn; 
 • Jeukende huid. 

Oxycontin: ervaringen

Met sterke pijnbestrijders moet je voorzichtig zijn, in ieder geval zo bij Oxycontin. Ervaringen van anderen laten zien dat ontwenningsverschijnselen snel kunnen opspelen wanneer je stopt of afbouwt met het medicijn. Sommige gebruikers geven aan dat ze afhankelijk zijn geworden en beginnen te trillen als ze niet op tijd hun medicatie innemen. Sommige mensen ervaren als gevolg van Oxycontin fysieke en psychische problemen. Ze blijven Oxycontin slikken om deze problemen op te lossen, in plaats van om pijn te bestrijden. Door meer en vaker te gebruiken denk je dit op te lossen, maar dat is meestal het begin van een verslaving.

Professionele begeleiding bij Fundamentum

Een verslaving ontwikkelt zich stap voor stap. Plotseling ben je afhankelijk geworden en dan is het lastig om te stoppen. Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan jou helpen. In een tot twee weken wordt je lichaam ontgift en krijg je daar professionele begeleiding bij. De behandeling wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (behalve het eigen risico). Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800-2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800