Vind wat je
zoekt

Paniekaanval medicatie

Of psychische hulp

Aan paniekaanval medicatie is geen gebrek. Er is een groot aanbod dat zich uitstrekt van antidepressiva tot slaap- en kalmeringsmiddelen. Ook zijn er natuurlijke medicijnen tegen paniekaanvallen. Therapie waarin je leert omgaan met paniek is ook een remedie.

Gebruik je paniekaanval medicatie als oxazepam of een ander type benzodiazepine? Vind je het moeilijk om daarmee te stoppen? Neem contact met ons op. Bel naar 0800 2345 800.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips over afbouwen van medicatie:
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Natuurlijke medicijnen tegen paniekaanvallen

Paniek, zo zegt het woordenboek, is plotselinge grote schrik of angst voor een gevaar. Paniek is dus iets dat voor een korte tijd heftig kan optreden. Juist het feit dat je eventjes helemaal wordt overmand door schrik of angst zorgt ervoor dat je lichaam hierop reageert. Zo krijg je bijvoorbeeld hartkloppingen. Toch is het belangrijk om te weten dat een paniekaanval geen permanente toestand is. Paniekaanvallen kunnen onder andere ontstaan bij veel stress. Misschien ben je gebaat bij natuurlijke medicijnen tegen paniekaanvallen zoals valeriaan, kava en andere rustgevende kruiden.

Hulp van de psycholoog

Paniekaanvallen kunnen zomaar opeens opkomen zonder dat je precies weet waarom. Als je zelf niet weet wat je in een dergelijke situatie moet doen en de paniek daardoor alleen maar toeneemt, is het goed om daar eens met een psycholoog over te praten. Deze kan je bijvoorbeeld met behulp van een cognitieve gedragstherapie leren hoe je met dit soort aanvallen moet omgaan.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Medicijnen paniekaanval

Als ook psychische hulp niet het gewenste effect heeft, ben je misschien gebaat bij paniekaanval medicatie zoals oxazepam. Toch moet je je altijd voor ogen houden dat medicijnen tegen paniekaanvallen het symptoom kunnen bestrijden, maar niet de oorzaak. Artsen kunnen je in dat geval antidepressiva of paniekaanval medicatie als oxazepam voorschrijven. Je moet bij het gebruik hiervan wel rekening houden met allerlei minder prettige bijwerkingen en bij benzodiazepinen zoals oxazepam aan het feit dat ze snel tot een verslaving kunnen leiden.

Verslaafd aan kalmeringsmiddelen als oxazepam? Informeer naar de mogelijkheden van een detox bij Fundamentum.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs