Vind wat je
zoekt

Tramadol snuiven

Zeer gevaarlijk

Tramadol is een sterke pijnstiller en valt net als morfine onder de opiaten. Als je onverwachte of langdurige pijn hebt, kan tramadol je tijdelijk helpen om beter met de pijn om te gaan. In tegenstelling tot veel andere medicijnen wekt tramadol energie op. Dit is een van de redenen waarom tramadol ook als drugs wordt gebruikt. Het misbruik van tramadol, met name tramadol snuiven, kan erg gevaarlijk zijn.

Ben je verslaafd aan tramadol snuiven en wil je hiermee stoppen? Dan kun je last krijgen van vervelende bijwerkingen, zoals spierpijn en zweten. Het beste is om de medicatie onder professionele begeleiding af te bouwen. Neem hiervoor contact op met Fundamentum. Wij helpen je graag.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Tramadol capsule snuiven

De werkzame stof in tramadol is tramadolhydrochloride, ook wel tramadol hcl. Tramadol is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder druppels, tabletten en capsules. Artsen schrijven dit voor wanneer lichtere pijnstillers niet voldoende werken. Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar beginnen meestal met het slikken van één tot vier keer per dag tramadol, 50mg. Snuiven van dit medicijn is niet de bedoeling en zeer gevaarlijk. Toch wordt dit gedaan.

Kun je tramadol snuiven?

De capsules bevatten tramadol hcl in poedervorm. Sommige gebruikers openen de capsule om de inhoud van de tramadol hcl 50 mg te snuiven. Een tramadol capsule snuiven is onveilig. Tramadol snuiven is een vorm van misbruik en kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s. Naast het feit dat tramadol snuiven gevaarlijk is, kan het ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en verslaving. Door tramadol te snuiven, komt het direct in je bloedbaan terecht. Hierdoor neemt het risico op een overdosis en bijwerkingen toe.

Snuif je regelmatig tramadol? Dan kan dit je organen, hersenen en het zenuwstelsel beschadigen. Al door de capsule te openen en de inhoud in te ademen, vergroot je de kans op ademhalingsproblemen, flauwvallen en misselijkheid. Verpletter of breek een tramadolcapsule dus nooit om het poeder op te snuiven en mix het niet met andere middelen. Deze praktijken zijn erg gevaarlijk en kunnen zelfs leiden tot de dood.

Hulp bij stoppen met tramadol snuiven

Heb je problemen met het afbouwen van tramadol of maak je je zorgen over je tramadolgebruik? In de afkickkliniek van Fundamentum kick je op een veilige manier af. Ons team van gespecialiseerde artsen en verplegers biedt jou 24 uurs medische begeleiding en helpt je door je ontwenningsverschijnselen heen. Bel naar 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen met een van onze specialisten.
☎ Bel 0800 - 2345 800