Vind wat je
zoekt

Trillen na alcohol

Waar wordt dat door veroorzaakt?

Het kan voorkomen dat je lichaam gaat trillen na alcohol drinken. Dat kan gebeuren direct na een avondje uit waarbij je flink hebt gedronken. Je lichaam kan deze reactie ook geven als je na langdurig te veel drinken helemaal stopt met alcohol. Deze trillingen kunnen dus een teken zijn van te veel alcohol na een avond alcohol drinken, maar ook als ontwenningsverschijnsel. We leggen je graag uit wat trillen na alcohol precies is en wat je eraan kunt doen.

Het is verstandig om professionele hulp te krijgen bij een alcoholverslaving. Fundamentum kan jou hiermee helpen in de vorm van een detoxbehandeling. In gemiddeld twee weken wordt je lichaam ontgift en krijg je professionele begeleiding. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichaam trillen na alcohol

Het drinken van veel alcohol is een aanslag op je lichaam. Trillen na alcohol is dan een mogelijke bijwerking. Je lichaam heeft moeite met het verwerken van de alcohol en wil het overschot aan alcohol in het bloed kwijtraken. In sommige gevallen kan dat ervoor zorgen dat je hele lichaam gaat trillen. Na veel alcohol drinken is het dus belangrijk om je vochttekort aan te vullen door veel water te drinken en te rusten.

Ook kun je trillen na alcohol als je helemaal gestopt bent met alcohol. In dat geval is het een ontwenningsverschijnsel. Je lichaam is gewend aan een middel (alcohol) en reageert op het tekort aan alcohol door te trillen. Het lichaam geeft als het ware een seintje dat dat het weer alcohol nodig heeft.

Trillen na te veel alcohol

Het trillen na te veel alcohol kan optreden in de handen, armen, benen en zelfs in het hele lichaam. Het trillen kan ook gepaard gaan met zweten, duizeligheid en misselijkheid. Trillen of oncontroleerbaar schudden van lichaamsdelen (vooral handen en armen) wordt ook wel essentiële tremor genoemd. Alcoholgebruik lijkt daar een belangrijke rol in te spelen en verdubbelt zelfs de kans in de ontwikkeling van dit soort trillingen. Het zijn snel opvolgende samentrekkingen en ontspanningen van spieren.

Trillen na avond alcohol

Alcohol heeft een verdovend effect op het centrale zenuwstelsel, waardoor het de zenuwcellen in de hersenen onderdrukt. Wanneer de alcohol uit het lichaam verdwijnt, heeft het zenuwstelsel moeite om te schakelen tussen de verschillen in activiteit van de zenuwcellen. Dat kan dan leiden tot trillen. Trillen na een avond alcohol drinken is dus een verstoorde schakeling in je hersenen. Begint het trillen na een avond alcohol drinken, dan is het is vaak van korte duur. Meestal verdwijnen de trillingen na enkele uren tot maximaal een dag.

Hoe lang trillen na stoppen alcohol

Hoe lang je last hebt van trillen na het stoppen met alcohol hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid alcohol die je hebt gedronken en de duur van je alcoholgebruik. Ook speelt lichamelijke gezondheid een rol. Over het algemeen kunnen de ontwenningsverschijnselen en het trillen enkele dagen tot weken aanhouden. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en gezond te eten. Hierdoor laat je je lichaam weer herstellen van de schade die de alcohol heeft veroorzaakt. Wanneer de klachten langer aanhouden, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Begin met afkicken bij Fundamentum

Als je kampt met een alcoholverslaving, kan het moeilijk zijn om hulp te zoeken en toe te geven dat je een probleem hebt. Bij Fundamentum krijg je de hulp die je nodig hebt. Het kan jouw eerste stap zijn naar een alcoholvrij bestaan. Door middel van onze detoxbehandeling kick je lichamelijk af op een veilige manier en sta je sterker in je schoenen om de psychologische kant van je verslaving aan te pakken. Bel ons op 0800 2345 800 tussen 07:00 en 22:00 uur om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel nu met een deskundige