Vind wat je
zoekt

Alcoholvergiftiging

Wat is dat?

Als je een paar glazen alcohol drinkt, dan voel je je de volgende dag misschien niet zo fit. Maar van een alcoholvergiftiging is dan nog geen sprake. Wat is een alcoholvergiftiging dan wel? Een alcoholvergiftiging treedt op bij extreem veel alcohol drinken of zelfs comazuipen. Alcohol is namelijk een giftige stof. Wanneer je drinkt, is het de taak van de lever om dit gif af te breken. Maar als je in korte tijd een te grote hoeveelheid alcohol binnenkrijgt, kan de lever dat niet aan. Je spreekt dan van een alcoholvergiftiging.

Drink jij regelmatig te veel alcohol? Wil je meer weten over alcoholvergiftiging? We helpen je graag. Bij Fundamentum kick je in een veilige omgeving af van alcohol. Bel 0800 2345 800 en plan je eerste gesprek in.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Symptomen van een alcoholvergiftiging

De symptomen van een alcoholvergiftiging zijn niet mis. Je kunt ernstig verward zijn en bewusteloos raken. In sommige gevallen heeft een alcoholvergiftiging zelfs de dood tot gevolg. Symptomen van een lichte alcoholvergiftiging zijn vooral misselijkheid en. Bij een zwaardere alcoholvergiftiging kun je ook last krijgen van symptomen als een onregelmatige of trage ademhaling, wegdraaiende ogen, een bleke huid en koud aanvoelen. Verder kun je erg in de war en bewusteloos raken. Neem de symptomen van een alcoholvergiftiging dus heel serieus.

Wat moet je doen bij een alcoholvergiftiging?

Je kunt een vermoeden hebben dat iemand een alcoholvergiftiging heeft, maar wat moet je doen bij een alcoholvergiftiging? Bij een (vermoeden van een) alcoholvergiftiging, moet je zo snel mogelijk medische hulp inschakelen. Te laat ingrijpen kan ernstige lichamelijke gevolgen voor het slachtoffer hebben. Als iemand niet meer aanspreekbaar is en niet meer reageert op lichamelijke aanrakingen, bel dan 112.

De nasleep van een alcoholvergiftiging

Een alcoholvergiftiging kan een vervelende nasleep hebben. Alcohol brengt ernstige schade aan je lichaam toe. Je kunt er bijvoorbeeld blijvende schade aan je hersenen, hart, lever, nieren en zenuwen aan overhouden. Ook geheugen- en leerproblemen behoren mogelijk tot de nasleep van een alcoholvergiftiging.

Wat te doen tegen een alcoholvergiftiging?

Als je een alcoholvergiftiging wilt voorkomen, is het belangrijk om goed te letten op de hoeveelheid alcohol die je drinkt. Bij jongeren kan een alcoholvergiftiging al optreden bij een alcoholpromillage van 1,7 (drie standaardglazen). Bij volwassenen die regelmatig drinken, treedt een alcoholvergiftiging meestal op bij een promillage van vier (acht standaardglazen).

Je alcoholverslaving aanpakken bij Fundamentum

Misschien drink jij standaard meer dan dit aantal glazen en heb je regelmatig last van een alcoholvergiftiging. Lukt het jou niet om minder te drinken? Dan heb je misschien een alcoholverslaving. Gelukkig kan Fundamentum jou daarbij helpen!

In onze kliniek in Margraten behandelen we alcoholverslaving effectief door middel van een korte detoxbehandeling. Een detox duurt ongeveer een tot twee weken. Wij helpen je gedurende de detox door de zware periode van ontwenning heen. Nadat je je lichaam hebt ontgift, ben je klaar voor een geschikte vervolgbehandeling om voor altijd van je verslaving af te komen. Je staat er niet alleen voor. Bel vandaag nog naar 0800 2345 800 en plan jouw intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800