Vind wat je
zoekt

Alcoholprobleem zelf oplossen

Vaak niet mogelijk

Kun je een alcoholprobleem zelf oplossen? En hoe kom je van alcohol af? Vragen die best weleens door het hoofd zullen spoken van probleemdrinkers of familie en vrienden. Vooral als je niet overmatig veel drinkt en nog enigszins de controle hebt over jouw alcoholgebruik kun je een alcoholprobleem zelf oplossen.

Een alcoholprobleem kun je beter niet zelf oplossen maar met professionele hulp. Fundamentum staat voor jou klaar om je te helpen. Door middel van een detoxbehandeling onder medische begeleiding kom je van de alcohol af. Bel ons voor een intake: 0800 2345 800.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe stop ik met alcohol?

Je drinkt meer dan je lief is, maar zelf je alcoholprobleem oplossen, dat lijkt je geen gemakkelijke opgave. “Hoe kom ik van de alcohol af?”, bonst het in je hoofd als je ’s morgens weer eens opstaat met een flinke kater. Het klopt inderdaad dat zelf je alcoholprobleem oplossen niet aan te raden valt. Wanneer je echt verslaafd bent geraakt en je gebruik niet meer in de hand hebt, zoek dan professionele hulp en ga niet zelf stoppen met alcohol. Bij Fundamentum zet je de eerste stap naar herstel met onze detox behandeling.

Alcoholprobleem zelf oplossen is mentale kwestie

Het is waar dat alcohol een lichamelijke verslaving veroorzaakt. Vooral als je dagelijks (heel veel) drinkt, gaat je lichaam direct protesteren als het geen alcohol meer binnenkrijgt. Voor zwaarverslaafden is zelf stoppen dan ook geen optie, daarvoor kunnen de afkickverschijnselen te heftig zijn en de mentale problemen te zwaar. Zit je echter in een grijs gebied waarin je regelmatig drinkt maar (nog) niet verslaafd bent, dan is het ook een mentale kwestie.

Hoe stop ik met alcohol: zelf of onder begeleiding?

Naar je werk moeten terwijl je een kater hebt? Die keer dat je onder invloed reed en een fikse boete kreeg of je auto tegen die van de buurman parkeerde? Die ongecontroleerde woedeaanvallen tegen je partner en de schaamte de dag erna over de dingen die je hebt gezegd in een dronken bui? Al met al kan dit voldoende motivatie zijn om je alcoholprobleem op te lossen. Zoek professionele hulp en los niet zelf je alcoholprobleem op. Dit kan gevaarlijk zijn door de afkickverschijnselen.

Bang voor de afkickverschijnselen of terugval? “Hoe kom ik dan van de alcohol af”, vraag je je af? Kies voor een detoxbehandeling bij Fundamentum. In een gecontroleerde omgeving heb je meestal de meeste kans van slagen. Meer weten over stoppen met alcohol? Neem vandaag nog contact met ons op en plan een intakegesprek: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800