Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen

Wat zijn dat?

Wat zijn afkickverschijnselen? Wanneer treden ze op? Hoelang duren ze? Vragen waarop je hier het antwoord krijgt.

Fundamentum behandelt verschillende soorten verslavingen. Wil jij afkicken en een nieuwe start maken met een schoon lichaam? Dan is een detox behandeling precies wat je zoekt. Bel ons vandaag nog voor een kennismakingsgesprek: 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn afkickverschijnselen?

Als je iets voor een langere tijd vaak en veel gebruikt, gaat je lichaam daaraan wennen. Je lichaam stelt zich helemaal in op de dagelijkse dosis die het beloningssysteem in je hersenen keer op keer activeert zodra je het middel consumeert. Dat kunnen drugs zijn, alcohol, medicijnen, sigaretten, et cetera. Wanneer je plotseling stopt met het gebruik van deze middelen gaat je lichaam protesteren. Tijdens het stoppen (afkicken) kunnen er allerlei verschijnselen optreden.

Verschillende afkickverschijnselen

Ontwenningsverschijnselen verschillen per persoon en de mate waarin ze optreden heeft vooral te maken met hoelang en hoeveel je van een bepaald middel gebruikte.

  • Afkickverschijnselen bij alcohol kunnen variëren van hoofdpijn en misselijkheid tot trillen, beven en hallucinaties.
  • Afkickverschijnselen bij drugs zijn al een stuk gecompliceerder, want er zijn allerlei soorten drugs in omloop met allemaal hun eigen effecten. De afkickverschijnselen van 3-MMC zijn weer anders dan die bij blowen.
  • Ook bij een verslaving aan medicijnen ligt het aan het soort middel dat je gebruikte. Over het algemeen is afkicken van medicijnen een ingewikkeld proces waarbij de ontwenningsverschijnselen heftig kunnen zijn wanneer je plotseling stopt. Artsen raden daarom meestal aan om het gebruik stap voor stap af te bouwen om zo veilig mogelijk af te kicken.

Hoelang duren afkickverschijnselen?

Vooral de eerste dagen kun je behoorlijk last hebben van ontwenningsverschijnselen. Daarna nemen ze geleidelijk af en gaat je lichaam wennen aan de nieuwe situatie. Psychische afkickverschijnselen kunnen veel langer aanhouden.

Met welke afkickverschijnselen je ook te maken krijgt, bij Fundamentum ben je in veilige handen. Kies jij ook voor een detox onder medische begeleiding? Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op nummer 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800