Vind wat je
zoekt

Beste slaapmiddel

Wat is dat?

Veel Nederlanders gebruiken slaapmedicatie. Is er ook een alternatief? Oftewel, wat is het beste slaapmiddel zonder bijwerkingen en wat is het minst schadelijke slaapmiddel?

Als je verslaafd bent aan slaapmedicatie is het niet zo eenvoudig om daar vanaf te komen. Fundamentum kan je hierbij helpen. Neem contact met ons op, dan bespreken we wat wij voor jou kunnen betekenen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Slaapmedicatie een groot probleem

Ongeveer een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een aantal jaar geleden. Onlangs nog trokken ook verslavingsartsen aan de bel. Zij zien een flinke groei in het aantal personen dat verslaafd is aan slaap- en kalmeringsmiddelen. Zo’n 1,37 miljoen mensen kregen benzodiazepine voorgeschreven. Het slaapprobleem heeft er in de afgelopen decennia een probleem bijgekregen: benzodiazepineverslaving.

Op zoek naar het beste slaapmiddel

Met zoveel personen die verslaafd raken aan slaapmedicatie is het niet zo verwonderlijk dat mensen tegenwoordig steeds vaker gaan zoeken op Google naar ‘het minst slechte slaapmiddel’ of ‘het beste slaapmiddel zonder bijwerkingen’. Maar waar moet het beste slaapmiddel aan voldoen? Natuurlijke slaapmiddelen waar je niet direct aan verslaafd raakt, scoren hoog. Zo zijn bijvoorbeeld valeriaan, melatonine, kamille of CBD-olie in trek. Daarnaast vinden ook oordoppen, verzwaringsdekens of een versnipperd traagschuimkussen hun weg naar personen die op zoek zijn naar het beste slaapmiddel. Het probleem met natuurlijke middelen is dat er meestal geen uitgebreid onderzoek naar is gedaan. Het wetenschappelijke bewijs of het werkt ontbreekt. Toch kan een kopje kamillethee zeker geen kwaad voor het slapen gaan. Melatonine heeft als slaapmiddel echter weinig effect.

Oorzaken aanpakken van slaapproblemen

Slaapproblemen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Een van de oorzaken is stress of spanning. Waarom heb je stress? Kun je dat voorkomen? Voordat je op zoek gaat naar het beste slaapmiddel is dat zeker iets om bij stil te staan.

Slik jij benzodiazepine? Wil je daarmee stoppen? Bel voor een intakegesprek naar 0800-2345 800.
☎ Praat nu met een deskundige