Vind wat je
zoekt

Hoe lang werkt speed

en hoe ga je om met de gevolgen?

Speed is een populaire drug in het nachtleven. Je kunt het ook wel kennen als pep of snelle. De officiële benaming is amfetamine en het behoort tot de synthetische en stimulerende middelen. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze drug uit de werkzame stof amfetamine en een reeks chemicaliën die bij elke vorm van speed weer anders zijn. De meeste gebruikers snuiven speed, maar je kunt het ook als capsule innemen. Speed zorgt voor een euforisch gevoel waardoor je meer durft en vrolijker en socialer bent. Hoe lang werkt speed en wat zijn de effecten? Dat lees je op deze pagina.

Merk je dat je het gelukkige gevoel van speed nodig hebt of is je gebruik uit de hand gelopen? Zoek bij afkicken van speed altijd professionele hulp. Fundamentum helpt je hierbij: onze detoxbehandeling is de eerste stap naar een leven zonder drugs.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

De werking van speed

Wanneer je speed gebruikt, kun je slaapproblemen ervaren, maar ook oververhitting en hartkloppingen. Veel gebruikers nemen echter tijdens een trip nog meer speed, waardoor de effecten ook veel langer voelbaar zijn – net als de gevolgen. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot depressies, hartproblemen, angststoornissen en schade aan longen en lever.

Hoelang werkt speed: snuiven of innemen

Als je speed snuift, merk je het effect ervan al binnen enkele minuten. En neem je speed in capsulevorm, dan kan het tot een half uur duren voordat je lichaam erop reageert. Het is niet dat speed langer werkt als je het snuift dan wanneer je het slikt of andersom. Hoelang speed werkt, is afhankelijk van de sterkte en dosering. Over het algemeen werkt het effect van speed vier tot acht uur. Dit betekent niet dat het na die tijd is uitgewerkt en dat je weer nuchter bent. Meestal duurt het veel langer voordat de effecten helemaal weg zijn, soms tot wel 12 uur na gebruik.

Hoelang werkt speed na?

Hoelang speed ook werkt, de volgende dag voel je je vrijwel zeker erg down en heb je weinig energie. De drug heeft namelijk de reserves van je lichaam aangetast. Eet en drink daarom voldoende om je lichaam er weer bovenop te helpen. Ook geestelijk heb je een klap gehad, omdat bepaalde gelukshormonen, bekend als dopamine, tijdens het gebruik zijn opgemaakt. Deze komen na verloop van tijd weer terug, waardoor je je ook weer beter gaat voelen. En ook al voel je je dan een stuk beter, zijn er nog steeds sporen van speed zichtbaar in je lichaam. Zelfs na twee tot vier dagen is speed in je urine te vinden, en tot wel een half jaar in je haar. Het grootste deel verlaat je lichaam via urine, de rest breekt je lever af.

Stoppen met speed bij Fundamentum

Betrap je jezelf erop dat je vaak tijdens een festival, stapavond of zelfs thuis speed gebruikt of heb je last van bepaalde bijwerkingen? Geen zorgen, Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen. Samen bespreken we je situatie en maken we een plan om van je verslaving af te komen. Met onze deskundige 24-uursbegeleiding en jarenlange ervaring zorgen we ervoor dat je er snel weer bovenop komt en er niet alleen voor staat. Neem weer controle over je leven en bel voor een intakegesprek naar 0800 2345 800. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 07:00 en 22:00.

☎ Bel 0800 - 2345 800