Vind wat je
zoekt

Softdrugs soorten

Welke soorten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten softdrugs, elk met hun eigen effecten en risico’s. De effecten van softdrugs verschillen ook nog eens van persoon tot persoon. Enkele voorbeelden van softdrugs soorten zijn cannabis (zoals wiet en hasj), slaapmiddelen en hallucinogene middelen (zoals paddo’s). Er zijn nog veel meer soorten softdrugs op de markt. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten en hun eigenschappen.

Ben je drugsverslaafd en wil je je leven weer op de rit krijgen? Fundamentum helpt je met het zetten van de eerste belangrijke stappen. Neem contact op via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Welke soorten softdrugs zijn er?

Softdrugs worden gezien als verdovende middelen met een minder groot risico op gewenning of ontwenningsverschijnselen dan harddrugs. Door de term ‘softdrugs’ denk men vaak dat deze drugs minder gevaarlijk of verslavend zijn dan andere drugs. Toch zijn softdrugs (vooral bij overmatig gebruik) schadelijk voor de gezondheid en kunnen fysiek verslavend zijn. Ben je benieuwd welke soorten softdrugs we kennen? Softdrugs soorten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  1. Hallucinogene drugs; 
  2. Cannabis; 
  3. Benzodiazepinen; 
  4. Lachgas.

 

Alle soorten softdrugs

Softdrugs zijn er in ieder geval in vier categorieën en kennen ieder een lange lijst aan middelen. Alle soorten softdrugs benoemen zou een erg lange lijst worden, maar we geven je graag de bekendste soorten softdrugs per categorie:

  • Hallucinogene middelen: paddo’s en truffels met de werkzame stof psilocybine of psilocine; 
  • Cannabis: wiet, hasj en skunk (zeer sterke wietsoorten); 
  • Benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmiddelen): bijvoorbeeld diazepam, temazepam, oxazepam of lorazepam. Ook wel bekend onder de merknamen Valium en Xanax. 
  • Lachgas: per 1 januari 2023 op lijst II van de Opiumwet gezet en daarom vanaf dat moment officieel een softdrug 

 

Je drugsverslaving aanpakken bij Fundamentum

Ben je verslaafd aan softdrugs of harddrugs? Wij begrijpen hoe je leven op z’n kop kan staan door een verslaving. We helpen je dan ook graag. Bij Fundamentum bieden we voor bijna alle soorten softdrugs een detoxbehandeling van een tot twee weken waarbij je 24/7 ondersteuning krijgt. Bel ons via 0800 2345 800 tussen 07:00 en 22:00 uur om een intakegesprek in te plannen.

☎ Bel 0800 - 2345 800