Vind wat je
zoekt

Overdosis morfine

Wat is het?

Morfine is een sterke pijnstiller die artsen soms voorschrijven als iemand heel veel pijn heeft, bijvoorbeeld na een operatie of bij ernstige ziekten. Bij een overdosis morfine neem je meer morfine in dan de dokter heeft voorgeschreven. Dit is gevaarlijk, want morfine is een verslavende pijnstiller en artsen zijn zeer terughoudend met het voorschrijven ervan. Hoe gevaarlijk is morfine eigenlijk en is te veel morfine dodelijk?

Ben je verslaafd aan medicijnen of heb je moeite met stoppen met het gebruik van pijnstillers, zoals morfine? Fundamentum helpt je graag. Kiezen voor een detoxbehandeling is een belangrijke stap Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een overdosis morfine?

Morfine is een opiaat. Dit is een groep van stoffen met vrijwel dezelfde kenmerken als opium. Opium en opiumachtigen zijn zeer verslavend en gevaarlijk als je er te veel van gebruikt. Maar wat is een overdosis morfine? Bij een overdosis morfine neem je veel meer morfine dan je lichaam aankan. Artsen kunnen dit goed bepalen, maar zelf heb je hier minder zicht op. Een overdosis morfine ligt dan op de loer.

Morfine kan je ademhaling vertragen, wat betekent dat je minder lucht binnenkrijgt. Als je te veel morfine neemt, kan dit ervoor zorgen dat je ademhaling heel langzaam gaat of zelfs helemaal stopt. Dit is gevaarlijk, want je lichaam heeft zuurstof nodig. Een overdosis morfine kan ook zorgen voor slaperigheid, duizeligheid en misselijkheid.

Is te veel morfine dodelijk?

In veel gevallen krijg je morfine in het ziekenhuis of onder medisch toezicht. Bijvoorbeeld tijdens of na een zware operatie of bij ondraaglijke pijn door een ziekte zoals kanker. Artsen en medisch personeel weten hoeveel morfine ze mogen geven. Het gebruik ervan is dan gecontroleerd en kans op overlijden is klein. Wanneer je morfine zonder medisch toezicht gebruikt (bijvoorbeeld als recreatieve drug), ligt een overdosis morfine op de loer. Je weet dan niet precies hoeveel morfine je aankan, waardoor je mogelijk een overdosis neemt. En een teveel aan morfine kan dodelijk zijn.

Hoeveel gram morfine is dodelijk?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel gram morfine dodelijk is. Dit verschilt namelijk per persoon. Het hangt af van dingen zoals je lichaamsgewicht, gezondheid en tolerantie voor het medicijn. Als je je zorgen maakt over morfine of als je denkt dat je te veel hebt genomen, is het slim om zo snel mogelijk hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij een dokter of in het ziekenhuis.

Pak je medicijnverslaving aan bij Fundamentum

Een alcoholverslaving kan goed behandeld worden. Fundamentum kan jouw eerste stap zijn naar een leven zonder alcohol. Een detoxbehandeling ontgift je lichaam waardoor je je beter en fitter voelt. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800