Vind wat je
zoekt

Slapen na coke

Vaak moeizaam

Kan je slapen na coke? Drugs doen verschillende dingen met je hersenen. Je hebt verdovende middelen, hallucinogene of tripmiddelen, en je hebt stimulerende middelen. Cocaïne is een stimulerend middel waar je actief en minder snel vermoeid van wordt. Ná het gebruik van coke kun je wel erg moe worden. Toch is het niet kunnen slapen na coke een veelgehoorde bijwerking van deze drug. We leggen je uit hoe dat komt.

Heb jij slaapproblemen die te maken hebben met je coke-gebruik? Dat kan komen door overmatig gebruik van cocaïne. Een drugsverslaving kan en hoef je niet alleen te verslaan. Bij Fundamentum zet je onder deskundige begeleiding de eerste stap naar herstel van jouw verslaving aan cocaïne. We zijn expert op het gebied van detoxbehandelingen. Meld je nu aan voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Niet kunnen slapen na coke

Cocaïne zorgt voor meer noradrenaline en dopamine in je hersenen. Dit zijn stofjes die signalen in je hersenen doorgeven, neurotransmitters. Hierdoor voel je je energieker en dat gevoel houdt ongeveer een half uur aan. Hoe meer coke je inneemt, hoe langer het duurt voordat je weer rustig wordt. Er komt een moment dat je moe bent en wil slapen na cokegebruik. Maar hoe? Slapen na coke is lastig, omdat je simpelweg bepaalde stoffen in je lichaam hebt die je wakker houden. Het kost tijd om nuchter te worden en goed te kunnen slapen.

Slapen na coke: tips

Door coke-gebruik duurt het soms lang voordat je in slaapt valt. Ook lang slapen na coke-gebruik is lastig. En soms kun je de slaap helemaal niet vatten. Het is dus moeilijk om te slapen na coke. Voorkomen is beter dan genezen, het beste raak je coke dus helemaal niet aan, maar tips die je kunnen helpen bij slapen na coke zijn:

 • Hydrateer goed. Door coke-gebruik gaan je hartslag en bloeddruk omhoog waardoor je vocht verliest. Als je veel water drinkt, of een sportdrankje, dan breng je het vochtgehalte in je lichaam weer op pijl. 
 • Je kunt ook flink gaan zweten van coke. Eet daarom zoute dingen om het zouttekort in je lichaam aan te vullen. 
 • Slik een vitamine C supplement en/of eet groente en fruit waar vitamine C in zit. Dit helpt om de cocaïne in je lijf sneller af te breken.  
 • Slapen na coke: gebruik dit vooral niet

  Als je niet kunt slapen na coke (een ‘upper’), is het misschien verleidelijk om alcohol, cannabis of slaapmiddelen te gebruiken (‘downers’). Dit is onverstandig. Ze verstoren elkaars werking, waardoor je centrale zenuwstelsel in de war raakt. Ook zal je kater heftiger zijn. Coke-gebruik gaat vaak samen met het drinken van alcohol. Alcohol versterkt de werking van slaapmiddelen, wat ook weer erg gevaarlijk kan zijn. Kortom; het nemen van downers na uppers is slecht voor je gezondheid.

  Detoxbehandeling bij coke-verslaving

  Is niet slapen door coke een terugkomend probleem voor je? Dit kan wijzen op een verslaving. Fundamentum helpt graag en is dé specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bij ons kick je in alle rust af van je lichamelijke verslaving in de prachtige heuvelachtige omgeving van Limburg. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op 0800 2345 800 en plan een intakegesprek in.
  ☎ Bel 0800 - 2345 800