Vind wat je
zoekt

Waarom heet coke sos?

Bijnaam

Coke is een stimulerende drug die in de volksmond vaak de bijnaam ‘sos’ krijgt. Coke staat bekend om zijn stimulerende effecten op het centrale zenuwstelsel, waardoor je een gevoel van extreme blijdschap en verhoogde energie ervaart. Maar waarom heet coke sos en hoe komt een drugssoort aan een bijnaam?

Coke is een verslavend middel en het gebruik hiervan brengt je gezondheid in gevaar. Wil jij van je verslaving af en overweeg je om te stoppen? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling. We helpen je graag bij deze belangrijke eerste stap. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Is sos straattaal?

De term sos is straattaal voor cocaïne. Het gebruik van bijnamen en straattaal is gebruikelijk in de drugssubcultuur. Er zijn een aantal theorieën waarom coke ook wel sos in straattaal wordt genoemd. Zo kan het ontstaan zijn na de film Scarface, waarin een drugsbaron met de naam Alejandro Sosa handelt in coke. Sosa is hierbij dus veranderd naar sos. Een andere verklaring kan zijn dat het een leenwoord is van ‘sosa’, wat ‘geen smaak’ betekent in het Spaans. Het zou verwijzen naar het gebrek aan smaak van cocaïne. Het is een geur- en smaakloze drug.

Vaak ontstaan deze informele namen om onopvallend over drugs te praten en om te voorkomen dat anderen begrijpen wat er bedoeld wordt. Straattaal biedt zo een bepaalde vorm van bescherming.

Gevaren en bijwerkingen van sos

Coke (en dus sos) valt onder de harddrugs. Gebruik van cocaïne brengt ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheidsrisico’s met zich mee. Lichamelijk kan het gebruik van coke leiden tot hartproblemen, hoge bloeddruk en zelfs een hartstilstand. Geestelijk gezien kan het leiden tot paranoia, agressie en ernstige stemmingswisselingen.

Een cocaïneverslaving is een serieus gevaar, want je kunt afhankelijk worden van de drug en moeite hebben om ermee te stoppen. Het zoeken naar professionele hulp en voorlichting over de risico’s van deze drug wordt dan ook sterk aangeraden om schade aan je gezondheid te voorkomen en beperken.

Detoxbehandeling bij Fundamentum

Ben je verslaafd geraakt aan coke en wil je van je verslaving afkomen? Fundamentum biedt detoxbehandelingen die je lichaam reinigen van alle gifstoffen. Je krijg bij ons 24/7 begeleiding van een professioneel medisch team. De behandeling duurt een tot twee weken en wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (behalve het eigen risico). Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800