Vind wat je
zoekt

Wanneer opname GGZ

Bij verslaving

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) biedt professionele hulp aan mensen met bepaalde psychische problemen, zoals stoornissen en verslavingen. Maar wanneer is opname bij de GGZ nodig? Een opname bij de GGZ is nodig wanneer je intensieve zorg en behandeling nodig hebt om je mentale gezondheid te verbeteren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het dagelijkse leven wordt verstoord door onder andere een alcohol-, drugs- of medicijnverslaving.

Heb je een verslaving en kies je voor een vrijwillige opname? Alcoholisten, drugsgebruikers of medicijnverslaafden zetten hiermee een belangrijke eerste stap. Met een detoxbehandeling bij Fundamentum wordt je lichaam in een tot twee weken ontgift. Na de behandeling ben je klaar voor een vervolgbehandeling om het psychische aspect van je verslaving aan te pakken. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Opname geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Een opname bij de GGZ betekent dat je tijdelijk in een zorginstelling verblijft om intensieve behandeling en ondersteuning te krijgen. Hier krijg je hulp om aan je mentale gezondheid te werken. Dit kan in een ziekenhuis, psychiatrische afdeling of afkickkliniek zijn. Medisch personeel houdt je tijdens het verblijf goed in de gaten en geeft je de nodige zorg om te herstellen.

Wanneer een verplichte opname GGZ?

Een vrijwillige opname is een opname uit iemands eigen beweging. Maar wanneer is een verplichte opname bij de GGZ nodig? Een verplichte opname bij de GGZ kan nodig zijn wanneer iemand een direct gevaar vormt voor zichzelf of anderen. Dit kan het geval zijn als iemand suïcidaal is, agressief gedrag vertoont of niet in staat is om voor zichzelf te zorgen vanwege de mentale toestand, bijvoorbeeld bij verslavingen. In dit soort gevallen kan een rechterlijke beslissing, ook wel een inbewaringstelling genoemd, worden genomen om iemand gedwongen op te nemen in een GGZ-instelling. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat de persoon de nodige zorg en behandeling ontvangt om eigen veiligheid en die van anderen te garanderen.

Begrijpen wanneer opname bij geestelijke gezondheidszorg noodzakelijk is, is een hele belangrijke stap naar herstel. Ben of ken je iemand die deze vorm van hulp nodig heeft, aarzel dan niet om professioneel advies te vragen. Het geeft de mogelijkheid om in een veilige omgeving aan de mentale gezondheid te werken en het probleem, zoals een verslaving, aan te pakken.

Detoxbehandeling bij Fundamentum

Wanneer je hebt besloten om aan je verslaving te werken kun je ervoor kiezen om een detoxbehandeling bij Fundamentum te ondergaan. Hiermee pak je de gifstoffen aan die al die maanden of jaren in je lichaam opgebouwd zijn. Je krijgt tijdens de behandeling 24/7 begeleiding en medische hulp voor eventuele ontwenningsverschijnselen. Na afloop ben je klaar om het psychische aspect van je verslaving aan te pakken. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800