Vind wat je
zoekt

Verslavingszorg

In Nederland

Verslavingszorg is er om mensen te helpen die kampen met verslavingen. Een verslaving kan allerlei vormen aannemen, zoals drugs- en alcoholverslaving, gokverslaving of verslaving aan bepaalde gedragingen, zoals gamen. Voor alle soorten is er hulp beschikbaar voor mensen die worstelen met verslavingen. Fundamentum biedt alleen detoxbehandelingen die geschikt zijn voor alcohol-, medicatie- en drugsverslavingen. Hoe zit het met de verslavingszorg in Nederland?

Fundamentum is een organisatie in de verslavingszorg, gericht op alcohol-, drugs- en medicijnverslavingen. Herken je jezelf in een van deze verslavingen en heb je hulp nodig? Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Verslavingszorg in Nederland

In Nederland is er een uitgebreid aanbod van verslavingszorg. Dit betekent dat er verschillende soorten hulp beschikbaar zijn, zodat je de behandeling kunt vinden die het beste bij jouw situatie past. De verslavingszorg in Nederland is van goede kwaliteit omdat er hoogopgeleide professionals werken met ervaring in het behandelen van verschillende verslavingen.

Een behandeling kan bestaan uit individuele therapie, groepstherapie, of een combinatie van beide therapieën. Ook medicijnen kunnen worden voorgeschreven om de ontwenningsverschijnselen of ‘cravings’ (drang naar het verslavende middel) te verminderen. Het doel van verslavingszorg is niet alleen om te stoppen met het gebruik van de verslavende stof en/of het gedrag, maar ook om te werken aan een gezond en zinvol leven zonder verslaving.

Verslavingen en behandelingen

Verslavingszorg in Nederland kan een grote hoeveelheid aan verslavingen behandelen zoals alcohol, drugs (zoals cocaïne, speed, XTC), medicatie, tabak, gokken, internetgebruik en meer. De behandelingen kunnen verschillen van detoxificatie, waarbij het lichaam wordt gereinigd van de verslavende stof, tot gedragstherapieën die je leren omgaan met triggers en stress zonder terug te gaan naar verslavend gedrag. Ondersteuning van familie en vrienden kan ook een onderdeel zijn van de behandeling.

Kortom, de verslavingszorg is er om je te helpen. Als je worstelt met een verslaving, hoef je niet alleen te vechten. Zoek hulp, praat met een professional en start je reis naar herstel. Verslavingszorg kan je de ondersteuning bieden die je nodig hebt om weer controle over je leven te krijgen.

Mentaal stabiel en lichamelijk fit na behandeling bij Fundamentum

Wil je zo snel mogelijk van je verslaving af maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling waar je in een veilige omgeving en met ondersteuning ontwent van je verslaving. Na de behandeling voel je je mentaal stabieler en lichamelijk fitter. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800