Vind wat je
zoekt

Afbouwschema morfine

Stop onder professionele begeleiding

Morfine is een medicijn dat vaak wordt gebruikt voor ernstige pijn, zoals na een operatie. Het is belangrijk om te weten dat morfine verslavend kan zijn. Wanneer je morfine neemt, kan je lichaam eraan wennen. Dit kan leiden tot afhankelijkheid.

Als je wil stoppen met morfine, moet je in kleine stappen afbouwen. Morfine afbouwen gebeurt het best onder begeleiding van een arts, die eventuele bijwerkingen controleert en aanpakt. Een afbouwschema voor morfine helpt bij het geleidelijk verminderen van het gebruik van morfine. Fundamentum, dé expert op het gebied van detoxbehandelingen, kan je hierbij helpen. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afbouwen morfine

Het is belangrijk om het gebruik van morfine geleidelijk af te bouwen om ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Een goed afbouwschema helpt om veilig met morfine te stoppen. Dit moet altijd onder begeleiding van een arts, omdat abrupt stoppen met morfine voor nare bijwerkingen kan zorgen. Een arts zal het afbouwschema voor morfine speciaal voor jou opstellen. Dit betekent meestal dat de dosis in kleine stappen wordt verlaagd over een bepaalde periode. De snelheid van afbouwen hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van je pijn en hoe lang je al morfine gebruikt. Meld pijn of bijwerkingen meteen aan je arts, zodat het afbouwschema kan worden aangepast.

Morfine afbouwen: verschijnselen van ontwenning

Bij het stoppen met morfine kunnen ontwenningsverschijnselen optreden, zoals spierpijn, misselijkheid, zweten, slapeloosheid en stemmingswisselingen. Deze symptomen zijn meestal tijdelijk en verschillen per persoon.

Stoppen met morfine

Gebruik morfine alleen zoals voorgeschreven door en onder begeleiding van een arts. Als je je zorgen maakt over je gebruik, zoek dan hulp. Langdurig gebruik kan verslavend zijn, en het kan moeilijk zijn om hier alleen vanaf te komen. Fundamentum helpt graag en is dé specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bij ons kun je in alle rust afkicken in de prachtige heuvelachtige omgeving van Limburg. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800