Vind wat je
zoekt

Cannabisverslaving

Veelvoorkomend

Cannabis of wiet is een zeer populaire drug in Nederland. Bijna een kwart van Nederland heeft wel eens cannabis gebruikt en bijna 30.000 mensen zijn verslaafd aan het middel. Het geeft je een relaxed en vrolijk gevoel en het kan je het gevoel geven dat je ruimdenkender bent. Maar hoe verslavend is het eigenlijk? Hoe herken je een cannabisverslaving en hoe kom je er het beste van af? Je leest er hier alles over.

Heb jij het idee dat je afhankelijk bent geworden van cannabis en wil je werken aan een leven zonder dit middel? Bel Fundamentum voor een intakegesprek. Wij zijn van 7:00 tot 22:00 uur bereikbaar. Onze deskundigen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen afkicken. Zo zet jij de eerste stap naar een leven vrij van verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Is cannabis verslavend?

Cannabis is verslavend. Bijna 30.000 mensen in Nederland zijn verslaafd aan cannabis. Hier wordt zowel wiet als hasj onder verstaan. Een verslaving ontstaat omdat de gebruiker cannabis gebruikt met een bepaald doel. Dit doel kan dan niet meer bereikt worden zonder cannabis te gebruiken. Gebruik je het om in slaap te komen? Dan heb je moeite met slapen als je geen cannabis hebt gebruikt. Neem je cannabis om te relaxen na een dag hard werken? Dan kan je moeite hebben met tot rust komen zonder het middel.

Verslavende stof cannabis

Een van de belangrijkste werkzame stoffen in cannabis is THC. Deze stof zorgt ervoor dat je je vrolijk en opgewekt voelt. In hoeverre cannabis verslavend is, is voor een groot deel afhankelijk van het percentage THC dat het bevat. Je lichaam raakt op een gegeven moment gewend aan het gevoel dat THC je geeft. Je kan hierdoor niet meer zonder, waardoor je steeds meer gaat gebruiken. Je bereikt op een gegeven moment het gewenste effect niet meer en alleen de negatieve effecten blijven nog over. Je bent dan geestelijk afhankelijk geworden van cannabis. Oftewel: verslaafd.

Cannabis lichamelijk verslavend

Naast een geestelijke afhankelijkheid, is het ook mogelijk om lichamelijk verslaafd te raken. Denk hierbij aan symptomen als trillen, hoofdpijn en zweten. Hoewel dit bij cannabis zeker mogelijk is, komt dit niet heel veel voor. Grotere kans dat je geestelijk afhankelijk wordt van cannabis. Je denkt dan continu aan het roken van cannabis, omdat je anders onrustig wordt en niet kunt relaxen.

Samen met Fundamentum werken aan een leven zonder cannabis

Ben jij afhankelijk geworden van cannabis en wil je zelf de regie terug? Zet dan de eerste stap en ga voor een detoxbehandeling bij Fundamentum. Bel ons op 0800 2345 800 voor een intakegesprek. Wij zijn bereikbaar van 7:00 tot 22:00 uur.
☎ Bel 0800 - 2345 800