Vind wat je
zoekt

Coke effect

Fysiek en mentaal

Coke, de straatnaam voor cocaïne, kent veel effecten en veroorzaakt zowel fysieke als mentale veranderingen. Hét bekende coke effect is een opgewekt gevoel en veel nieuwe energie. Bij veel en vaak gebruik van coke nemen de risico’s toe en daarmee ook de negatieve coke effecten. Wat zijn de schadelijke effecten van cocaïne snuiven? En wat zijn de effecten van coke op de hersenen? Verderop bespreken we wat de effecten van coke zijn.

Ervaar je problemen door het gebruik van coke en wil je verdere schade voorkomen? Neem contact op met Fundamentum. Met behulp van een professioneel team en goede begeleiding wordt jouw lichaam ontgift. Wil je meer weten over onze detoxbehandeling? Je kunt ons bellen op het nummer 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Effecten cocaïne snuiven

Cocaïne snuiven is de meest voorkomende manier om coke te gebruiken, maar je kunt het ook snuiven, roken en injecteren. De coke effecten blijven ongeveer hetzelfde, maar ze kunnen wel sneller opkomen door de verschillende manieren van gebruik. Dit heeft te maken met hoe snel de werkzame stof in je bloed opgenomen wordt. Dit zijn de effecten van cocaïne snuiven:

  • Intense blijdschap; 
  • Enorme energieboost; 
  • Meer zelfvertrouwen; 
  • Alertheid; 
  • Minder honger; 
  • Hogere hartslag en bloeddruk. 

Effecten langdurig cocaïnegebruik

De effecten van langdurig cocaïnegebruik kunnen leiden tot ernstige fysieke en mentale problemen. Veel en vaak coke gebruiken kan ertoe leiden dat je mentaal afhankelijk wordt van coke, maar ook depressie, angststoornissen, paranoia en hallucinaties. Daarnaast kan het de hart- en longfunctie aantasten, de lever beschadigen en leiden tot gewichtsverlies, slapeloosheid en problemen met het hebben van seks, zoals impotentie en minder zin in seks.

Schadelijke effecten coke

Coke is een gevaarlijke drug. Er zijn veel schadelijke effecten van coke en je lichaam krijgt er een klap van. Het kan onder andere het hart- en vaatstelsel belasten, wat kan leiden tot beroertes en hartaanvallen. Ook kan het de lever en nieren beschadigen, ademhalen moeilijker maken en de kans op infecties vergroten. Het risico op onveilig gedrag wordt groter, zoals onverstandige beslissingen nemen en agressief zijn.

Effect coke hersenen

De werking van coke vindt vooral plaats in de hersenen. Via je bloed gaat het naar je hersenen waar het heropname van dopamine en serotonine (geluksstofjes) blokkeert. Je hersenen maken daardoor tijdelijk veel meer van deze stofjes aan waardoor je de gelukzalige effecten van coke ervaart. Een gevoel van euforie (blijdschap) en plezier. Langdurig gebruik kan de werking van je hersenen in de war maken en allerlei natuurlijke processen verstoren. Verslaving, het niet goed kunnen verwerken van informatie, geheugenproblemen en stemmingsstoornissen kunnen dan het gevolg zijn.

Cokeverslaving aanpakken bij Fundamentum

Wil je je verslaving aanpakken? Je bent nooit te laat om hulp in te schakelen. Bij Fundamentum helpen we je graag om je weer kansen voor de toekomst te geven. Met een detoxbehandeling zetten we samen een eerste stap om van je cocaïneverslaving af te komen. Je wordt begeleid en ondersteund door een team van professionals. Een eerste gesprek inplannen? Bel ons op het nummer 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800