Vind wat je
zoekt

Wekelijks coke gebruiken

De gevolgen

Coke staat bekend als een drug die makkelijk geestelijk verslavend is. Het gebruik ervan kan daarnaast ook negatieve gevolgen voor je lichaam hebben. Cokegebruikers zijn grofweg in twee groepen in te delen: mensen die af en toe gebruiken en een groep die elke dag coke gebruikt. De risico’s zijn vanzelfsprekend groter bij de groep die elke dag coke gebruikt. Om welke risico’s gaat het? En wat gebeurt er als je elke dag coke gebruikt?

Het is verstandig om professionele hulp te zoeken als je kampt met een cokeverslaving. Fundamentum kan jou hiermee helpen. De detoxbehandelingen die we bieden duren gemiddeld een tot twee weken, waarbij je lichaam onder professionele begeleiding wordt ontgift. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe slecht is af en toe coke gebruiken?

Coke is schadelijk voor je gezondheid, ook als je het af en toe gebruikt. Coke verhoogt namelijk de hartslag en bloeddruk, wat na een tijdje kan leiden tot hart- en vaatziekten. Ook kan coke zorgen voor slapeloosheid, angst en paniekaanvallen. Wekelijks coke gebruiken kan leiden tot schade aan neus- en mondholte, met mogelijk blijvende schade aan het slijmvlies en de tanden. Wees je ervan bewust dat je ook sneller een verslaving ontwikkelt als je af en toe coke gebruikt. Kortom: wekelijks en zelfs af en toe coke gebruiken is sterk af te raden.

Wat gebeurt er als je elke dag coke gebruikt?

Als je elke dag coke gebruikt, kan dat ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Intensief cokegebruik kan onder andere leiden tot:

  • Verslaving
  • Hart- en vaatziekten; 
  • Hersenbloedingen; 
  • Nierfalen; 
  • Duizeligheid; 
  • Angstgevoelens.  
  • Vervreemding/problemen met sociale relaties.

Bovendien kan langdurig cokegebruik leiden tot psychische problemen zoals paranoia en depressie. Ook is de kans op een overdosis bij dagelijks gebruik erg groot. Een van de bekendste risico’s is misschien wel de schade aan het kraakbeen in je neus. Als je elke dag coke gebruikt kun je op den duur het kraakbeen in je neus kapotsnuiven. Probeer het niet zover te laten komen en zoek professionele hulp bij een beginnende cokeverslaving. 

Begin met afkicken bij Fundamentum

Van een verslaving word je niet gelukkig. Het is duur, het gaat ten koste van je gezondheid en de dagelijkse routine van ‘het moeten gebruiken’ is uitputtend. Wil jij van je cokeverslaving af? Bij Fundamentum kun je de eerste stappen zetten naar een prettiger leven zonder coke. Na onze detoxbehandeling sta je sterker in je schoenen om van de coke af te blijven. Bel ons op 0800 2345 800 tussen 07:00 en 22:00 uur om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800