Vind wat je
zoekt

Wat doet coke met je karakter

Bij overmatig gebruik

Coke is een krachtig stimulerend middel dat invloed heeft op lichaam en geest. Het gebruik van cocaïne kan ernstige gevolgen hebben voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Maar hoe zit het met de gevolgen voor je karakter? Wat doet coke met je karakter? Coke zorgt er in eerste instantie voor dat je je prettig voelt en sociaal wordt, maar bij intensief gebruik kan dat omslaan. Je kunt sneller geïrriteerd raken en egocentrische karaktereigenschappen ontwikkelen.

Ben je bezorgd over hoe cokegebruik jouw persoonlijkheid beïnvloedt en wil je van je verslaving af? Fundamentum biedt detoxbehandelingen als eerste stap in de goede richting. Begeleid door professionals wordt je lichaam in een tot twee weken ontgift. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet coke met je emoties?

Als het om cokegebruik gaat, zijn veel mensen nieuwsgierig naar de mogelijke effecten op hun persoonlijkheid en gedrag. Wat doet cocaïne met je emoties? Het antwoord hangt sterk af van hoe vaak en hoeveel coke je gebruikt. Een gelegenheidsgebruiker zal weinig verandering in emoties ervaren. Bij gebruik met mate voel je je euforisch, opgewekt en energiek. Snuif je elk weekend of iedere dag een dosis coke, dan heeft dit uiteindelijk een minder positieve invloed op je emoties. Mensen om je heen merken zo’n verandering vaak het snelst. Emoties kunnen afstompen, je bent sneller geïrriteerd en je kunt je minder goed in een ander inleven.

Coke maakt je kapot, is dat echt zo?

Coke is een oppeppende drug waar je aan verslaafd kunt raken. Bij veelvuldig gebruik kan de situatie uit de hand lopen en problemen veroorzaken voor jou en je omgeving. Er wordt weleens gezegd: ‘Coke maakt je kapot’, en dat is in veel gevallen helaas waar. Cokegebruik kan een ontwrichtend effect hebben op je relaties met anderen, je prestaties op het werk of op school en op je financiën. Cocaïne is duur en dat voel je op een gegeven moment ook in je portemonnee. Soms loopt een verslaving zo uit de hand dat een verslaafde zich uit noodzaak prostitueert, steelt of zelf in drugs gaat dealen. Kan je karakter veranderen door drugs?

Wanneer je een tijdlang veel drugs gebruikt veranderen bepaalde gebieden in je hersenen. De circuits van zenuwcellen raken verstoord en daardoor kan je karakter veranderen door drugs. Vaak zijn deze karakterveranderingen tijdelijk en verdwijnen weer als je gestopt bent met het drugsgebruik.

Wat doet coke op de lange termijn?

Coke op de lange termijn zorgt voor een onrustig en opgejaagd gevoel. Je vindt jezelf steeds belangrijker worden en je kunt je dan arrogant gaan gedragen. Doordat remmingen verdwijnen word je overmoedig worden en kun je agressief uitvallen naar anderen. Naast het feit dat coke wat doet met je karakter, is het erg slecht voor je hart. Je kunt hartkloppingen krijgen, je kransslagaders kunnen verkrampen en er kunnen sneller bloedproppen ontstaan. Deze combinatie kan leiden tot een hartinfarct.

Professionele begeleiding bij Fundamentum

Een cokeverslaving ontwikkel je niet van de een op de andere dag. Geleidelijk ontstaat tolerantie en wil je steeds meer om hetzelfde euforische gevoel te krijgen. Wil jij een punt zetten achter je verslaving? Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan jou helpen. Met een team van professionals wordt je lichaam ontgift en klaargestoomd voor de volgende stap: het aanpakken van de psychische kant van je verslaving. De detoxbehandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekering (op het eigen risico na) en je hoeft nooit lang te wachten op een plek. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 en plan een intakegesprek in.
☎ Bel 0800 - 2345 800