Vind wat je
zoekt

Colombiaanse verkoudheid

Door coke

Een Colombiaanse verkoudheid wordt ook wel Colombiaanse griep genoemd. De term verwijst naar dit land in Zuid-Amerika, omdat hier veel cocaïne wordt gemaakt. Bij een Colombiaanse verkoudheid is je neusslijmvlies namelijk ontstoken door het snuiven van coke. Maar waar kun je zo’n verkoudheid aan herkennen en hoe kom je ervan af? Fundamentum legt het uit.

Heb jij al te vaak last gehad van ontstoken neusslijmvlies door coke? Bij Fundamentum reken je af met je verslaving en krijg je de regie over je leven terug. Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur contact op met onze Intake Office en plan een oriënterend gesprek.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Oorzaak van een ontstoken neus door coke

Door het snuiven van coke vernauwen de bloedvaten in je neus. Je bloed stroomt minder goed naar het neusgebied en de cellen in het neusslijmvlies krijgen een tekort aan zuurstof. Ook raakt je slijmvlies geïrriteerd, omdat de cocaïne oplost in het slijmvlies. De binnenkant van je neus wordt hierdoor gevoelig en het slijmvlies kan zo gaan ontsteken.

Colombiaanse verkoudheid herkennen

Bij een Colombiaanse verkoudheid is het neusslijmvlies geïrriteerd of ontstoken. Omdat je neus hierdoor extra slijm gaat produceren krijgen gebruikers een loopneus. Het ontstoken neusslijmvlies kan erg pijnlijk zijn. Andere verkoudheidsklachten zoals keelpijn komen na coke ook regelmatig voor. De cocaïne kan ook in je voorhoofdholte terechtkomen en hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn. Als je langdurig coke gebruikt kan je neusslijmvlies afsterven. Ook kun je slechter gaan ruiken of je reukvermogen helemaal verliezen. In het ergste geval kan cocaïne er zelfs voor zorgen dat je neusschot verdwijnt. Dit is het gedeelte tussen je neusgaten dat de twee neushelften van elkaar scheidt. ‘

Ik heb een Colombiaanse verkoudheid: wat te doen?

Een Colombiaanse verkoudheid voorkom je alleen door geen cocaïne te snuiven. Als je van jezelf snel neusverkouden wordt, is de kans groter dat je neusslijmvlies ontstoken raakt door het snuiven van coke. Ben je verslaafd aan cocaïne, stop dan nooit zomaar zelf met het gebruik. Schakel altijd professionele hulp in om van je cokeverslaving af te komen. De afkickverschijnselen kunnen erg heftig zijn en hierdoor is de kans op terugval groot.

Stoppen met cocaïne bij Fundamentum

Fundamentum is een afkickkliniek in Limburg die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Tijdens een detox van ongeveer een tot twee weken overwin jij in onze kliniek de ontwenningsverschijnselen onder 24 uurs toezicht. Met een detox ontgift je je lichaam. Het is een belangrijke eerste stap voor een vervolgbehandeling om voor eens en altijd met je cokeverslaving af te rekenen. Neem vandaag nog contact op met onze Intake Office voor het plannen van een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800