Vind wat je
zoekt

Oxazepam en alcohol

Is deze combinatie dodelijk?

Oxazepam is een slaap- en kalmeringsmiddel. Het is een vrij sterk medicijn. Een dokter kan het voorschrijven als je last hebt van angst, spanning of slaapproblemen. Oxazepam kan ook goed werken voor wie te maken heeft met ontwenningsverschijnselen van alcohol. Als je oxazepam gebruikt is het verstandig om geen alcohol te drinken, het is een gevaarlijke combinatie. Door dit medicijn reageert je lichaam namelijk veel sterker op alcohol dan normaal. Ook versterkt alcohol de bijwerkingen van oxazepam.

Wil je van je verslaving af aan oxazepam of alcohol? In het Limburgse Margraten biedt Fundamentum detoxbehandelingen aan. Je lichaam wordt onder begeleiding van deskundige artsen en verplegers ontgift. Een goed begin van het afkicken. Daarna kun je werken aan de psychische kant van je verslaving. Bel 0800 2345 800 en maak een afspraak voor jouw eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Oxazepam en alcohol dodelijk

Oxazepam en alcohol gaan slecht samen. Van oxazepam word je duf en alcohol versterkt dat. Omdat zowel oxazepam als alcohol snel in het bloed worden opgenomen, is het beter om ze niet samen te gebruiken. Als je dat wel doet zijn de effecten niet goed te voorspellen. Het is wel bekend dat de combinatie in het ergste geval tot een coma of zelfs de dood kan leiden. Bij overmatig gebruik en hoge dosering is het risico namelijk dat je stopt met ademen.

Wat gebeurt er als je oxazepam en alcohol gebruikt?

Gebruikers onder invloed van oxazepam en alcohol lijken sloom en slaperig. Ze zijn niet scherp en ogen vermoeid. Het reactievermogen wordt een stuk minder waardoor autorijden erg gevaarlijk is. Het kan ook invloed hebben op je spieren. Door alcohol en oxazepam te combineren loopt je gezondheid onnodig risico.

Ga voor een detoxbehandeling bij Fundamentum

Bij Fundamentum kun je terecht voor behandelingen om je lichaam te ontgiften van giftige stoffen die langdurig middelengebruik met zich mee brengt. Als je te veel gebruikt kan de combinatie van oxazepam en alcohol dodelijk zijn. Worstel jij met verslaving? Een detoxbehandeling bij Fundamentum is een eerste stap naar een leven zonder verslaving. Onze kliniek is het hele jaar open voor opname. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact en bel naar 0800 2345 800. Meld je aan en maak een afspraak voor een eerste gesprek. We hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel nu met een deskundige