Vind wat je
zoekt

Paddo trip

Werking en effecten

Een paddo trip is een ervaring die optreedt na het gebruik van paddo’s, oftewel paddenstoelen of truffels. Deze paddenstoelen bevatten een psychedelische stof waardoor je gaat hallucineren. Je ziet, hoort, ruikt en ervaart dingen die er niet zijn of die niet gebeuren. De effecten van paddo’s verschillen. Dit varieert van een intens blij gevoel en kleurrijke hallucinaties tot buiten jezelf treden en diepe spirituele gedachten krijgen. Een paddo trip is niet alleen positief. Je kunt ook een slechte paddo trip ervaren. Wat is bij paddo’s de werking en hoelang duurt een paddo trip? Wij geven je de antwoorden.

Een verslaving aan paddo’s komt niet vaak voor. Lichamelijk sowieso niet. Een geestelijke verslaving aan paddo’s kan nog wel eens ontstaan. Voor hulp bij een (beginnende) verslaving kan Fundamentum jou helpen met behulp van een detoxbehandeling. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Paddo’s: werking

Paddo’s zijn harddrugs en sinds 2008 illegaal in Nederland. Een paddotrip verandert de manier waarop je denkt, doet en ziet. Je kunt dan een gevaar zijn voor jezelf en anderen. Om bij paddo’s de werking te begrijpen is het belangrijk om te weten wat er in paddo’s zit. Paddo’s bevatten van nature psilocybine. Je lichaam zet deze stof om in psilocine. Psilocine beïnvloedt de hersenen en dat leidt tot veranderingen in je beleving, emoties en algemene stemming. Gebruik van paddo’s kan op verschillende manieren. Je kunt ze bijvoorbeeld rauw of gedroogd eten of vermalen tot poeder en verwerkt in voedingsmiddelen of thee. De werking van paddo’s begint meestal vanaf een kwartier tot een uur na inname.

Paddo’s: effect

Gebruikers van paddo’s zien vaak dingen die er niet zijn. Dit wordt hallucineren genoemd. Denk aan posters die tot leven komen, bewegende standbeelden of een golvende muur. Voor velen is een paddo trip een magische ervaring, maar sommige mensen ervaren angst, paniek, paranoia en verwarring na inname van paddo’s. Effecten die je tijdens een paddo trip onder andere kunt ervaren zijn:

  • Vervormingen van dingen die je ziet, zoals kleurveranderingen, bewegende patronen en andere vormen; 
  • Verhoogde gevoeligheid voor emoties, waardoor je zowel positieve als negatieve gevoelens intenser ervaart; 
  • Versterkt gevoel van verbondenheid met de omgeving en anderen. 

Hoelang duurt een paddo trip?

Hoe lang een paddo trip duurt hangt af van hoeveel paddo’s je gebruikt, welke soort paddenstoelen het zijn en hoe goed je tegen paddo’s kunt. Gemiddeld genomen duurt een paddo trip tussen de vier en zes uur. Het hoogtepunt van een paddo trip is vaak drie uur na inname, daarna neemt het effect langzaam af.

Slechte paddo trip

Na het eten van paddo’s is het mogelijk dat je een slechte paddo trip krijgt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een onveilige of oncomfortabele omgeving, een te hoge dosering of als je niet lekker in je vel zit. Een slechte paddo trip kan leiden tot intense angst, paniek, verwardheid en een gevoel van machteloosheid. Blijf in zo’n geval rustig in- en uitademen. Zo voorkom je dat dit omslaat in hyperventilatie of hartkloppingen.

Paddo trip stoppen

Een paddo trip stoppen is niet makkelijk omdat een paddo trip lang duurt. Als je een slechte trip hebt, kan het helpen om een kalme en geruststellende omgeving op te zoeken met vertrouwde mensen in de buurt. Afleiding, zoals het luisteren naar rustgevende muziek kan ook helpen. Het is belangrijk om jezelf er constant aan te herinneren dat paddo’s je bewustzijn veranderen en dat het allemaal tijdelijk effecten zijn.

Om de effecten van een paddo trip te verminderen kun je suiker of vitamine C innemen. Hoewel deze middelen de werkzame stof in paddo’s niet afbreekt, maken suiker en vitamine C wel dopamine aan. Dit geluksstofje kan helpen om je paddotrip fijner te maken. Probeer vooral niet in paniek te raken, want de effecten gaan vanzelf weg.

Detoxbehandeling bij Fundamentum

Paddo’s zijn niet verslavend, maar gebruik je meer dan je zou willen en vind je het genoeg geweest? Of heb je een andere drugs-, medicijn of drankverslaving? Fundamentum kan jou helpen met een detoxbehandeling. In gemiddeld twee weken wordt je lichaam ontgift voor een gezond lichaam en een frisse start. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800