Vind wat je
zoekt

Wat te doen

bij een bad trip?

Drugs kunnen je verschillende fijne gevoelens geven. Maar het kan ook helemaal verkeerd gaan. Een van de vervelendste ervaringen met drugs is een bad trip. Dit kan meerdere oorzaken hebben en kan iedereen overkomen. Je verliest dan de controle en kunt heel angstig worden. Wat een bad trip is en wat te doen bij een bad trip lees je hier.

Als je verslaafd bent aan drugs en je wilt daar niet meer afhankelijk van zijn, is het tijd om af te kicken. Fundamentum kan jou hierbij helpen met onze snelle en veilige detoxbehandeling in onze kliniek in Margraten, Limburg. Meld je aan voor onze detox behandeling.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een bad trip?

Bad trip is een veel voorkomende term. Maar wat is een bad trip precies? Bij een bad trip krijgt de gebruiker een negatieve reactie van het middel. Dit kan zich uiten in verdriet, wantrouwen of angst. Daarnaast krijg je het gevoel alsof je de controle verliest; je kunt je gevoel niet meer sturen. Er bestaat een grotere kans op een bad trip bij hallucinogene drugs. Dit zijn drugs waarvan je de wereld anders gaat waarnemen dan dat het daadwerkelijk is. Denk hierbij aan LSD, truffels, 2cb of paddo’s. Ook komt een bad trip af en toe voor bij XTC of wiet.

Mensen denken vaak dat je een bad trip krijgt door te veel of een te hoge dosis van een bepaald middel te nemen. Dit is deels waar. Een belangrijkere factor bij het krijgen van een bad trip is de mentale situatie waarin je verkeert. Als je niet goed in je vel zit of je niet op je gemak voelt omdat je niet met mensen bent die je vertrouwt, is de kans op een bad trip groter.

Hoelang duurt een bad trip?

Het is moeilijk te zeggen hoelang een bad trip duurt. Vaak stopt dit pas op het moment dat de drug uitgewerkt is. Hoewel je wel dingen kunt doen om iemand te helpen, kun je het proces niet versnellen. Als je uit de bad trip bent kun je er dagen daarna nog steeds last van hebben. Je krijgt de negatieve gevoelens weer terug en krijgt flashbacks naar de bad trip. Als deze klachten aanhouden kan er sprake zijn van HPPD oftewel: Hallucinogen Persisting Perception Disorder. Je blijft dan last hebben van het zien van flitsen, trillende voorwerpen of heftige kleuren.

Hoe kom je uit een bad trip?

Een bad trip kan dus zeer angstaanjagend en gevaarlijk zijn. Maar hoe kom je uit een bad trip? Zoals gezegd is het niet mogelijk om de bad trip te versnellen waardoor je er eerder uit bent. Daarom is het belangrijk om de persoon die de bad trip ervaart op zijn of haar gemak te stellen. De volgende tips kunnen hierbij helpen:

  • Zorg dat de persoon in een rustige omgeving verkeert; 
  • Laat de persoon nooit alleen; 
  • Vertel dat de persoon in een bad trip verkeert en benadruk dat het vanzelf voorbij gaat; 
  • Geef de persoon de mogelijkheid om te kunnen ontspannen; 
  • Praat zacht. Het kan zijn dat wat je zegt niet meer binnenkomt, een rustige toon en volume kalmeren dan alsnog. 

Kom van je drugsverslaving af bij Fundamentum

Ben jij verslaafd aan drugs en wil je ervoor eens en altijd vanaf? Met een detoxbehandeling bij Fundamentum zorgen wij er samen voor dat er geen plek meer is voor drugs in jouw leven. Neem contact op: bel 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan. Je kunt snel terecht en de behandeling wordt door de basisverzekering vergoed (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800