Vind wat je
zoekt

Ritalin

En speed

Het is regelmatig in het nieuws: studenten die Ritalin gebruiken om hun studieprestaties te verbeteren. Het medicijn dat oorspronkelijk bedoeld is voor kinderen en jongeren met ADHD en ADD heeft namelijk een oppeppende werking, die vergelijkbaar is met de werking van speed. Net als speed wordt Ritalin ook gebruikt als partydrug. Maar wat is tussen Ritalin en speed het verschil? En wat is het gevaar van Ritalin en speed in combinatie?

Denk jij dat je verslaafd bent aan Ritalin of speed? Fundamentum kan je helpen als je niet meer zelfstandig kunt stoppen met drugs. Een detoxbehandeling is jouw eerste stap naar een verslavingsvrij leven. Een team van professionals helpt je om je lichaam te ontgiften voor een gezond lichaam en een nieuwe start. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ritalin en speed: het verschil

Ritalin en speed zijn allebei middelen waar je actiever van wordt. Toch is Ritalin een medicijn en speed een illegale drug. Wat is tussen Ritalin en speed dan het verschil? Een middel wordt als medicijn gezien als het een gunstig effect heeft op de gezondheid. Dat is bij Ritalin enkel het geval voor mensen met ADHD en ADD. De werkzame stof in Ritalin is methylfenidaat. Andere medicijnen met methylfenidaat als werkzame stof zijn bijvoorbeeld Concerta, Equasym en Medikinet. Maar omdat Ritalin de bekendste merknaam is, hoor je deze vaak als algemene benaming voor medicijnen met methylfenidaat. De werkzame stof in speed is amfetamine. Chemisch gezien lijkt deze stof op methylfenidaat. Speed wordt echter niet als medicijn voorgeschreven, dit is een gevaarlijke harddrug waarvan de werking een stuk sterker is dan die van Ritalin. Het is niet de bedoeling om Ritalin te gebruiken zonder voorschrift van een arts.

Ritalin en speed in combinatie

Wanneer je Ritalin en speed in combinatie gebruikt, kan dat gevaarlijk zijn. Ze versterken namelijk elkaars werking. Je centrale zenuwstelsel krijgt dan te veel prikkels, waardoor je te maken kunt krijgen met ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen en een bloeddruk die gevaarlijk hoog wordt. Ritalin en speed combineren is daarom zeer onverstandig.

Van je verslaving af bij Fundamentum

Gebruik je Ritalin of speed regelmatig en langdurig als partydrug? Dan ligt een verslaving op de loer. Gebruik heeft ernstige gevolgen voor je gezondheid. Met een detoxbehandeling bij Fundamentum sta je er niet alleen voor dankzij de begeleiding van onze professionals. Na de detox behandeling van gemiddeld twee weken in een rustige omgeving ben je afgekickt van je lichamelijke verslaving en sta je sterker in je schoenen. Je bent er klaar voor om het psychische deel van je verslaving aan te pakken bij een passende vervolgbehandeling. Er zijn geen wachtlijsten en de behandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekering (op je eigen risico na). Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.  
☎ Bel 0800 - 2345 800