Vind wat je
zoekt

Slapen na tina

Zoek hulp bij verslaving

Tina, ook wel bekend als crystal meth, is een drug die het centrale zenuwstelsel beïnvloedt. Het gebruik van tina zorgt voor een minder trek, meer energie en een gelukkig gevoel. De drug heeft ook ernstige bijwerkingen, waaronder slaapproblemen. Zoals vaker bij slapen na drugs, is ook slapen na tina lastig, met langdurige slapeloosheid en slaaptekort als gevolg. Ook kan tina de kwaliteit van je slaap verminderen, waardoor je na een nacht slapen totaal niet uitgerust bent.

Het verbeteren van je slaap na drugsgebruik is een proces dat tijd en moeite kost. Om je slaapritme na drugsgebruik weer op orde te krijgen, is het belangrijk om volledig met drugs te stoppen. Wil jij ook afkicken van je verslaving? Kies dan voor een detoxbehandeling bij Fundamentum.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is tina?

Tina is een andere benaming voor crystal methamfetamine. Het is een synthetische drug die wordt gemaakt door het combineren van verschillende chemische stoffen. Crystal meth wordt meestal gerookt, geïnjecteerd of gesnoven. Het gebruik van crystal meth is ontzettend gevaarlijk en kan al na één keer gebruiken zorgen voor verslaving en op den duur ernstige gezondheidsproblemen.

Slapen na drugs

Drugsgebruik kan een ernstige impact hebben op je slaap. Veel soorten drugs, waaronder cocaïne en speed, zorgen ervoor dat je urenlang wakker blijft. Ook slapen na Tina is moeilijk. Ontspannende middelen, zoals cannabis en alcohol verstoren je slaap. Je valt misschien makkelijker in slaap, maar je slaapt minder diep. Heb je drugs gebruikt en probeer je te slapen? Dan kan dit zorgen voor slapeloosheid, nachtmerries, nachtelijk zweten en rusteloosheid. Deze symptomen kunnen dagen of zelfs weken aanhouden na het stoppen met het gebruik van de drugs.

Hoelang kun je zonder slaap met drugs?

Het nemen van drugs om wakker te blijven of om je slaapgebrek te verminderen, is erg slecht voor je gezondheid. Sommige drugs, bijvoorbeeld amfetaminen kunnen je vermoeidheid onderdrukken. Dit betekent alleen niet dat jouw lichaam geen slaap nodig heeft. Voor je lichaam is het essentieel om regelmatig te slapen. Hoelang kun je zonder slaap met drugs? Het antwoord op deze vraag hangt samen met verschillende factoren, waaronder je leeftijd, gezondheidstoestand en gevoeligheid voor slaapgebrek. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassenen ten minste zeven tot acht uur per nacht slapen. In plaats van drugs te gebruiken om wakker te blijven, is het beter om een goed slaapritme te creëren. Zorg voor een rustige en comfortabele omgeving en vermijdt cafeïne en het kijken naar schermen (televisie, telefoon) voor het slapengaan.

Afkicken van tina

Heb je moeite met slapen na tina en heb je jouw gebruik niet meer in de hand, dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Bij afkickkliniek Fundamentum ben je hiervoor aan het juiste adres. Bel vandaag nog om een eerste afspraak te maken.
☎ Bel 0800 - 2345 800