Vind wat je
zoekt

Hoe help je iemand van de coke af

Een aantal tips

Coke is een zeer verslavende drug. Hoe je iemand van de coke af helpt, is een lastige vraag. Simpelweg omdat je vaak weinig tot geen invloed hebt op het drugsgebruik van een ander. Hieronder lees je een aantal tips die zowel jou als je verslaafde partner, kind of vriend helpen.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor iemand die aan coke verslaafd is, is ervoor zorgen dat hij of zij professionele hulp zoekt. Hoe eerder hoe beter. Fundamentum staat bekend om korte detoxbehandelingen onder begeleiding van een team ervaren medisch specialisten. Onze kliniek is een veilige omgeving waar iedereen anoniem kan afkicken. Is jouw partner, kind of vriend toe aan een leven zonder drugs? Laat hem of haar zo snel mogelijk een afspraak met ons maken voor een intakegesprek door te bellen naar 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Tips voor het afkicken van coke

Omgaan met iemand die verslaafd is aan coke, kan moeilijk zijn. Er is vaak veel gebeurd, waardoor er bij zowel de verslaafde als familie en vrienden veel frustratie en stress zit. Maar hoe help je iemand van de coke af? Onthoud dat je geen hulpverlener bent, neem die rol dan ook niet aan. Afkicken van coke stimuleren kun je met deze tips:

  • Praat met elkaar over de reden van het afkicken. Waarom wil iemand stoppen met coke? 
  • Bespreek met elkaar wanneer de verleiding het grootst is om coke te gebruiken. 
  • Kom meer te weten over coke en wat het met iemand doet, als je dat nog niet gedaan hebt. 
  • Zoek hulp voor jezelf. 
  • Beloon goed gedrag van je partner, kind of vriend die verslaafd is. Geef complimenten als het goed gaat, ook bij heel kleine stapjes.  
  • Probeer de ander als mens te blijven zien en niet alleen als verslaafde.

Hulp bij stoppen met coke

Gebruikt iemand al een aantal jaren coke, dan kun je het best afkicken met de hulp van een medisch deskundige. Want stoppen met coke kun je beter niet op eigen houtje doen. Dan is de kans op terugval veel groter dan met deskundige begeleiding. Wat ook om de hoek komt kijken, is dat mensen die aan coke verslaafd zijn vaak hun gebruik van andere drugs, alcohol en medicijnen onderschatten. Daarnaast kunnen psychische problemen zoals trauma’s, ADHD en depressies die invloed hebben op het succesvol afkicken. Deskundigen pakken deze tegelijkertijd aan, zodat de kans op terugval en een overdosis kleiner worden.

Afkickverschijnselen bij stoppen met coke

Als je antwoord op de vraag ‘hoe help je iemand van coke af’ hebt gevonden en jouw dierbare stopt met coke gebruiken, dan krijgt diegene hoogst waarschijnlijk ook last van afkickverschijnselen. De afkickverschijnselen bij stoppen met coke zijn heel divers. Ze lopen uiteen van lichamelijke klachten zoals hevige trillingen van je lichaam, maar je krijgt vaak ook last van geestelijke verschijnselen zoals een moedeloos en uitgeput gevoel. Daarbovenop kunnen ook zware psychische klachten zoals depressies, hallucinaties en een algeheel gebrek aan levensvreugde de kop opsteken. Deze afkickverschijnselen kunnen behoorlijk heftig zijn, waardoor de kans op terugval groot is en het moeilijk is om te stoppen met coke. De heftigheid en de duur van de afkickverschijnselen verschillen per persoon. Factoren als de kwaliteit van de coke, hoelang en hoeveel je gebruikt en je mentale gezondheid hebben hier invloed op.

Afkicken van coke bij Fundamentum

Heeft jouw familielid of vriend hulp nodig bij het stoppen met coke? Verklein de kans op terugval en een overdosis en laat diegene professionele hulp zoeken. Funtamentum is hiervoor het juiste adres. Onze afkickkliniek staat bekend om haar korte detoxbehandelingen onder toezicht van een team medisch deskundigen. Fundamentum is 365 dagen per jaar geopend en je kunt altijd snel bij ons terecht. Help jouw kind, partner of vriend van de coke af en laat diegene ons nu bellen voor een intakegesprek: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800