Vind wat je
zoekt

Wat doet coke met je?

Psychisch en lichamelijk

Coke – of cocaïne – is een pepdrug die ervoor zorgt dat je vrolijk, actief en energiek wordt. Deze drug staat in de top 10 van meest verslavende drugs. Maar wat doet coke met je? En wat doet coke met je lichaam?

Als jij niet meer van coke af kunt blijven is het tijd om hulp te zoeken. Bij Fundamentum helpen we je lichamelijk afkicken, met onze detox zet je de eerste stap naar herstel van je verslaving. Wil jij dat ook? Plan dan meteen een intakegesprek.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet coke met je lichaam?

Door het gebruik van coke komt je lichaam in een soort stress-stand. Hierdoor gaat je hart sneller kloppen, ga je sneller ademen en stijgt je bloeddruk. Gebruik je coke regelmatig, dan is de kans groot dat je minder trek in eten hebt. Dit in combinatie met meer uithoudingsvermogen, kan ervoor zorgen dat je veel afvalt. Verder geeft coke je een euforisch gevoel, het maakt je alert, minder angstig en je krijgt meer zelfvertrouwen.

Wat doet coke met je op de lange termijn?

Coke is zeer verslavend, zowel geestelijk als lichamelijk. Hierdoor ga je steeds vaker en meer gebruiken en je ervaart steeds hevigere ontwenningsverschijnselen. Ook kan op lange termijn de conditie van je hart en vaten slechter worden. Je raakt oververmoeid en depressies zijn geen uitzondering. Wat coke nog meer op de lange termijn met je doet? Door een lange periode regelmatig coke te gebruiken kun je last krijgen van een opgejaagd gevoel, neusbloedingen en agressiviteit. Bij langdurig gebruik op jonge leeftijd kunnen zelfs gedragsproblemen en concentratiestoornissen ontstaan.

Hoe krijg je coke uit je lichaam?

Cocaïne werkt gemiddeld zo’n 30 minuten. Wel blijft het zo’n vier uur in je bloed aanwezig bij het gebruik van één dosis. Hoe meer coke je gebruikt, hoe langer het duurt voordat de drug wordt afgebroken. Ben je benieuwd hoe je coke uit je lichaam krijgt? Het beste is voorkomen door niet te gebruiken. Daarnaast helpt het om veel te drinken, gezond te eten en te bewegen. Hierdoor versnel je jouw stofwisseling en tegelijkertijd de uitwerking van coke. Extra zout, suiker en vitamine C aan je eten en drinken toevoegen, kan ook helpen om coke uit je lichaam te krijgen.

Stoppen met coke bij Fundamentum?

De beste manier om coke op de lange termijn uit je lichaam te houden, is om helemaal te stoppen met cokegebruik. Het is belangrijk dat je dit onder begeleiding doet. Daar helpen we je graag bij. Met onze korte detoxbehandelingen van zo’n een tot twee weken wordt je lichaam volledig ontgift. Maar ook met begeleiding zodat je klaar bent voor een vervolgbehandeling om het psychische deel van je verslaving aan te pakken.

Een ding is zeker, wij geloven dat er voor iedereen een leven zonder drugs mogelijk is. Geef de moed nooit op en maak een afspraak voor een intake. Bel ons meteen:
☎ Bel 0800 - 2345 800